Sinema Dizi

2023 Altın Küre adayları belli oldu

Hollywood Yabancı Basın Birliği, 2023 Altın Küre ödüllerine aday olan yapımları açıkladı. Çevrimiçi içerik platformları, televizyon kategorilerindeki adaylıkları domine etti. Netflix ve HBO Max yapımları 14 dalda ödül için yarışacak.

Netflix’in popüler dizilerinden The Crown dört dalda ödüle aday oldu. En İyi Drama Dizisi, Drama Dizisinde En İyi Kadın Oyuncu (Imelda Staunton), Drama Dizisinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Elizabeth Debicki) ve Drama Dizisinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Jonathan Pryce) kategorilerinde The Crown ödül için yarışacak.

Bir diğer Netflix yapımı Monster: The Jeffrey Dahmer Story de dört dalda ödüle aday gösterildi. Ozark üç ödül için yarışırken, Inventing Anna ve The Wednesday de bir dalda Altın Küre ödülü için mücadele edecek.

Netflix’in orijinal filmleri de Altın Küre jürisinin beğenisini kazanmışa benziyor. Glass Onion: A Knives Out Mystery yani Bıçaklar Çekildi 2, iki dalda ödüle aday gösterildi. Guillermo Del Toro’nun yönettiği Pinokyo da iki ödül için mücadele edecek. Blonde’un başrolü Ana De Armas, White Noise’da boy gösteren Adam Driver ve The Good Nurse’ten Eddie Redmayne ise oyunculuk kategorilerinde ödül için yarışıyor.

The Rings of Power 2023 Altın Küre ödüllerine aday gösterilmedi

HBO Max dizisi The White Lotus dört dalda ödüle aday gösterildi. Hacks ve House of the Dragon da üç dalda ödül için yarışacak HBO Max yapımları oldu. Apple TV Plus, Severance ve Black Bird ile Altın Küre adayı çevrimiçi platformlar arasına girdi. Disney+ listeye sadece Andor’u soksa da, yine Disney çatısı altındaki Hulu’nun yapımları pek çok dalda ödül için yarışacak. Televizyon tarihinin en pahalı yapımı olan Amazon Prime Video dizisi The Rings of Power’ın hiçbir ödüle aday gösterilmemesi de ayrıca dikkat çeken bir diğer nokta oldu.

2023 Altın Küre ödül töreni 10 Ocak’ı 11 Ocak’a bağlayan gece Türkiye saatiyle 04.00’da başlayacak.

#Altın #Küre #adayları #belli #oldu

Facebook

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu