İşkur İş İlanları

Almanya 80,000 Eleman Alıyor | 6 Ay İş Bulmak için Vize Al #almanyaişçialımı


#almanyaişçialımı #almanya #işçialımı #almanyahaberleri

0:00 Giriş 🇩🇪
0:20 2021 yılında Yeni İşçi Alma yasası çıktı
1:05 Başvuru Şartları neler?
2:17 Almanya işçi alımı için nereye başvuracağız?
2:43 Gereken evraklar neler?
5:16 Almanya Hangi ülkelerden işçi alımı yapıyor?
5:36 Hangi meslek gruplarından işçi alıyor?
6:50 Başvuru yapabilmeniz için Yaş sınırı ve sağlık?
8:24 Maaşlar ne kadar?
9:37 Kapanış ⛔

ALMANYA’YA İŞÇİ ALIM YASASI TAM OLARAK NEDİR?

Bu yasa ile Almanya’da çalışmak isteyen kişilere 6 aylık iş arama vizesi verilir. Bu kişiler mesleki yeterliliği olan yada diploması olan kişileri kapsar.
Bu vize her başvuru yapana verilmemektedir. Aşağıda gerekli şartları ve nasıl başvuru yapacağınızı anlattık.
Vizeyi aldıktan sonra 6 ay süre içinde iş bulmanızı ve yeniden oturma ve çalışma izni almanıza dair bütün hususları düzenler.
ALMANYAYA GİTMEK İÇİN İLK YAPMANIZ GEREKENLER NELERDİR?

1 – İlk olarak sizlere tavsiyem dil öğrenmenizdir. Çünkü başvuru sürecinde Konsoloslukta görevli memuru ikna etmeniz için dil bilmeniz gereklidir. İkinci olarak ta vizeyi aldıktan sonra kolay bir şekilde iş bulabilmeniz için dil bilmeniz gereklidir.
2- İkinci olarak yapmanız gereken elinizdeki tüm belgeleri Almancaya çevirtmeniz gereklidir. Bu belgeleri Yeminli Mütercimde çevirmeniz gereklidir. (Belgeleri aşağıda sıraladık)
3- Üçüncü aşamada bu belgeleri Alman Konsolosluğunun kendisinin belge tasnif bölümünden çevirmeniz gereklidir. Yada çevirttiğiniz bu belgeleri Valilik yada Kaymakamlıklarda apostil imza yaptırmanız gereklidir.
4- Dördüncü aşamada denklik işlemini yapmanız gereklidir.
ALMANYA İŞÇİ ALIMI İÇİN NEREYE BAŞVURMALIYIM?

Alman Konsolosluğuna başvurmanız gerekli
ALMANYA İŞÇİ ALIMI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Yukarıdaki başlıkta da ifade ettiğim gibi bu Ülkeye doğrudan çalışmak için gidemezsiniz. Yeni yasa 6 aylık iş arama vizesini kapsamaktadır. Bu vize başvurusu için gerekli evraklar aşağıda sıralanmıştır:
Başvuru formu ( Bu form Almanca yada İngilizce doldurulmak zorundadır)
Pasaport (Yeşil yada Kırmızı pasaport olabilir.)
2 adet biyometrik fotoğraf
Mesleki gelişimini açıklayan özgeçmişiniz.
Mesleki durumunuzu ifade eden diploma ve sertifikalar
Ustalık yada çıraklık belgesi olanlar bu belgeleri ibraz edebilir.
SGK İş Dökümü belgeniz. Bu belgede bütün çalışma geçmişiniz yazmaktadır.
Çalıştığınız yada görev yaptığınız kurumlarda hangi görev ve ünvanda görev yaptığınıza dair görev belgesi almanızı tavsiye ederim.
Özellikle kamu personelleri görev belgelerini alarak Valilikten apostil imza ile onaylatabilir.
Üniversite mezunlarının diploma örnekleri ve diplomalarının mesleki denkliği
Motivasyon yazısı ( Konsolosluğa ibraz edeceğiniz mesleki hedefinizi ifade eden bir yazı – aşağıda açıklanmıştır)
Başvuru sürecinizi anlatan bir yazı. (Aşağıda açıklanmıştır)
Geçiminizi Almanya’da nasıl sağladığınızı gösteren belge.
Sağlık sigortası belgesi (seyahat sağlık sigortası –

BAŞVURMAK İÇİN ALMANCA BİLMEK ZORUNDA MIYIM?

Bazı meslek grupları için Almanca dilini kesinlikle bilmek zorundasınız ve bunu belgelemeniz gereklidir. Fakat seviye konusunda net bir açıklama yapılmamıştır. Konsoloslukta belgelerinizle birlikte görevli memurlar tarafından mülakata tabi tutulacaksınız. Bu mülakatta derdinizi iyi bir şekilde anlatabilme durumuna gelmeniz de gereklidir.

Özellikle mesleki boyutta Almancanızın yeterli olduğunu memuru ikna etmeniz gereklidir.

Almancayı En Kolay ve En Ucuz Nereden Öğrenebilirim?

Dil öğrenme sürecinde başlangıçta büyük paralar kesinlikle harcamanızı tavsiye etmiyorum. Komik gelecek belki ama UDEMY isimli siteden 27 TL’ye bir eğitim seti alarak başlangıç ve orta düzeyde bir seviyeye gelebilirsiniz. Normal bir seviyeye geldikten sonra profesyonel bir dil dersi alabilirsiniz.

Not: Dil öğrenmeden vize almanız ve vize aldıktan sonra çalışma izni almanız çok ama çok zordur. Bunun sebebi sizler gibi yüzlerce aday başvuru yapmaktadır. Almanya gibi kuralcı bir ülke memurunu ikna etmek kesinlikle kolay olmayacaktır.
Avrupa’nın en büyük ekonomilerinden biri olan Almanya, kalifiye iş gücü açığını kapatmak amacıyla Türkiye, Meksika, Filipinler, Hindistan, Vietnam ve Brezilya gibi Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerden de nitelikli işçi alımı yapacak.

2021 Almanya İşçi Alımı Hangi Mesleklerden Olacak?

İşçi alımları en çok ihtiyaç duyulan mesleklerden yapılacak. Almanya’ya kabul edilecek meslek grupları şu şekildedir;

Aşçı
İnşaat işçisi
Hemşireler, hasta ve yaşlı bakıcıları
Çocuk yetiştiricileri
IT teknisyenleri
Metal ve ağır sanayi işçileri
Gastronomi uzmanları
Kaynakçı
Elektrikçi
Bilgisayar uzmanları
Program yazılımcıları
Doktorlar
Bilim adamları
Kamyon şoförü
Mühendisler

9880 Kişi Okudu    –    333 Kişi Beğendi Sende Beğen Yorum Yap

#Almanya #Eleman #Alıyor #İş #Bulmak #için #Vize

almanya işçi alımı

İlgili Makaleler

40 Yorum

  1. Çok güzel anlatmışsınız teşekkürler .Benim size özel bir sorum olacaktı.Benim aktif yeşil pasaportum var vizesiz Almanya ya gelip 3 ay süre kaldıktan sonra almanya da dil okulu olsun veya iş arama vizesi olsun +6 ay daha vize alıp 9 aya tamamlayabilir miyim?
    Kısaca Vizesiz almanya ya gidip almanya da vize alabilir miyim yolları nelerdir?

  2. Merhaba alparslan bey benim sorum şöyleki mesleki yeterlilik belgem mevcut almanca dilde A1 seviyede fakat yaşım 50 iş tecrübem 30 yıl kaynakcı ve teknik resim proje ile iş yapabilen biriyim yaş sorun olurmu

  3. Hocam Merhaba

    İsmim:Ersin 24 yaşındayım daha önce D&R depoda çalıştım fakat herhangi bir sertifika almadım bu gibi yeterlilikler işe yarar mı ?1.5 Yıl depoda çalıştım 6 ay da webhelp adında bir çağrı hizmetlerinde çalıştım fakat bununla ilgili belgelerim yok onun yerine ismekten aldığım web tasarım bilgisayar kullanımı,diksiyon,reyon görevlisi benzeri belgelerim var bununla başvurabilir miyiym ?

  4. sayın hocam ben ağır vasıta şöförlüğü yapmak istiyorum almanyay yaa gidip otobüs veya kamyon kullanmak istiyorum ben nasıl bi yol izlemem gerekiyor hangi belgelerle müracat etmem gerekiyor ? beni bilgilendiriseniz çok sevinirim bilgilendirmeniz için teşekür ederim 🙂

  5. Almanya'ya gezmek için gittiğimizde orada yazılım mühendisi olarak iş ayarlayıp ardından blue cardla orada kalıcı olabilir miyiz? Tecrübem olmayacağı için bu yolu kullanabilir miyim ?

  6. Merhaba Alparslan bey Almanca şartı var derken Cat pat bilinmesi gerekir derken biraz açılım yaparmisiniz mesela ne gibi bı beklenti var anlatım olrakmi kelime olarak mı bilinmesi gerekiyo almancanin cevaplar saniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler

  7. Merhaba abi. Simdi benim lise elektrik ve univ mekatronik belgem var. Jeneratör teknikeriyim ozgecmiste elektrik ve jenerator tamircisi gecmisimde var basvurularimda mevcut. Uluslararasi b1 ve b2 ingilizce sertifikam var bununla basvuru yapip is aramaya gidebilir miyim akrabalarimda var acres gosterebilirim. Simdiden teşekkürler

  8. Merhaba alparslan bey video nuzda yaş sınırından bahsetmişsiniz ben 46 yaşındayım ve kamyon ve tır şoförüyüm ben gidemiyormuyum birde iş arama vizesi için almanca dil kursuna yaldım

  9. Merhaba abi bilgilerin için çok teşekür ederim. İş arama vizesi içi randevu aldım tüm belgelerim var denkliğimi aldım istenen tüm şartları karşılıyorum sadece dil den korkuyorum A1 sertifikam var yeterli olmayabilir ama yanına güzel bir motivasyon yazısı ve email üzerinden iş başvuruları yapmıştım dönüş yapanlar oldu ve almanya da görüşmek için randevu verdiler ama türkiyede olduğumu söyleyince dilimi biraz daha geliştirip online de görüşme yapabileceklerini söylediler motivasyon yazısının yanına bunların da çıktığını eklesem artısı olmaz mı iş bulmam da sıkıntı olmadığını görmeleri için. Bu arada mesleğim GARSON. Biraz ingilizcemde var almancadan daha iyi.

  10. Diş protez teknolojisi ve web tasarımı ve kodlama bölümlerinden mezunum. mesleklerimi kapsar mı ? deneyimim hiç yok bunun bir etkisi olur mu ? ne önerirsiniz sevgiler

  11. Alpaslan abi merhaba profosyonel kasabım almanyaya gelmek istiyorum çalışmaya kasap mesleginin almanyada denkligi veya karsiligi varmi nasıl bir yol izlemeliyim yardimci olursan sevinirim abi saygılar

  12. Polonya 1 yıllik calişma vizesiyle bulunuyorum ingiltere öğrenci vizesi alabilirmiyim dil kursu için ve lehçe bilmiyorum sadece ingilizce biliyorum.

  13. Özel güvenlik olabilirmi
    Almanyada varmı böyle şirketler
    Saydıgınız Meslek dallarında varmı
    Teşekür bilgilendirdiginiz için
    Özel güvenlik (SILAHLI=SILAHSIZ)

  14. Selam abi buguzel anlatimlarin ve aydinlatici videolarin icin tesekkurler ben insaat ustasiyim mustakil evlerin kaba insasi yani kalip demir duvar cati yalitim islerini bizzat yaptim myk belgem var orda bi karsiligi cikarmi bunun simdiden cok sagol kolay gelsin ha birde orda basvuru yapabilecegim insaat firmasi varsa yardimci olurmusun

  15. Rica ederi o hemşire resmini değiştirin,hangi hastane yada bir sağlık kuruluşunda böyle bir hemşire gördünüz?Sizi bu kutsal mesleğe saygı duymaya ve takipçilerinizden özür dilemeye davet ediyorum.

  16. Abi öncelikle emeğine sağlık. Ben almanya doğumluyum. Çocuk yaşta ailemle kesin dönüş yaptık.Türkiyede üniversitenin otomotiv teknisyenliği bölümünü bitirdim. Şu an uluslar arası lojistik yani tır şöförlüğü yapıyorum. Almanya da doğduğum için gerekli mercilere başvuru yapsam bir avukat aracılığı ile bana diblomam ve yaptığım meslekle alakalı kanaat edip mahkeme yoluyla çalışma ve vatandaşlık hakkımı tekrar alabilirmiyim. Bu konuda bir bilgin varmı? Ben geçen hafta teslimat için almanyada bulundum. Şuan İtalya trieste şehrindeyim. Konuyla ilgili bilgin varsa veya nasıl bir yol çizebilirim. Bu arada Almanya doğumluyum fakat almanca temel denilebilecek kadar az günlük konuşma sadece. Fakat İngilizce olarak rahat konuşabiliyor ve anlaşabiliyorum arada OBM şirketine 1,5 yıl önce tüm gerekli evrakları apostil ve noter den onaylatıp gönderdim fakat dönüş yapan olmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu