İşkur İş İlanları

Almanya İşçi Alımına Başladı #almanyaişçialımı


#almanyaişçialımı #almanya #işçialımı #almanyahaberleri

Almanya İşçi Alımına Başladı
Kalifiye İşçi Alımı Yasası 1 Mart 2020 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. Federal İçişleri Bakanlığı yasa henüz taslak aşamasında iken görüşümüze başvurdu ve biz yazılı bir rapor olarak bilirkişi görüşümüzü sunduk ve Bakanlık’ta yapılan bir toplantıda da raporumuzu ayrıca gerekçelendirdik.
Bu güne kadar konuyu hem siyasal hem hukuksal açıdan takip ediyoruz.
‘Kalifiye İşçi’ bu yasaya göre kim?
Kişi ya üniversite mezunu olacak, ya da Almanya’da denkliği tanınan en az iki yıllık bir meslek eğitimi tamamlamış olacak.
Almanya’ya bu yasa çerçevesinde nasıl gelinir?
1). Ya bir iş sözleşmeniz olacak, ya da somut bir iş teklifi almış olacaksınız.
2). B1 düzeyinde Almanca dil bilginiz olacak.
3). Almanya’da tanınan bir meslek eğitiminiz olacak.
45 yaşının üzerinde olanlar ya bir emeklilik birikimlerinin olduğunu kanıtlamalı veya belirli bir miktarın üzerinde gelir sahibi olmalı (2600 Avro)
İş sözleşmesi yaparken, sözleşmenin vize ve çalışma izni alınması durumunda geçerli olacağını kararlaştırmanızda yarar var.
Mesleğimizin Almanya’da tanınması için ne yapmalıyız?

internet sitesinde gerekli bilgiler vardır. Oraya sunulan belgeler ile size bir tanıma belgesi ‘Anerkennungsbescheid’ verilir. Böylece eğitiminizin ne kadarının tanındığını öğrenirsiniz.
İşlemlerin hızlanması için ne yapabiliriz?
Almanya’daki işvereninize veye bir avukata vekalet vererek, başvurunun yerel yetkili yabancılar dairesi aracılığı ile yapılmasını sağlayabilirsiniz. Bu işlemlerinizin hızlanmasını sağlar. Yabancılar dairesine ödenecek hızlandırılmış işlem harcı 411 Avro’dur.
Somut bir iş sözleşmesi veya teklifi olmaksızın da Almanya’ya gelmek mümkün mü?
1). İş aramak amcıyla
2). Meslek eğitimi yapacak yer aramak amacıyla
3). Meslek deneyiminizi arttırmak ve kalifiye işçi özelliklerinizi tamamlamak amacıyla, meslek eğitiminiz kısmen tanınmış ise bunu tamamlamak için,
altı aylığına Almanya’ya gelebilirsiniz. Bunun için:
1). Almanya’da tanınan bir eğitiminizin olması
2). Altı ay size yetecek kadar bir parayı bankaya bloke etmeniz
3) En az B1 düzeyinde Almanca bilmeniz
gerekir.
Meslek eğitimi yeri aramak için gelenler
1). B2 düzeyinde Almanca bilgisi
2). Bir Alman okulundan mezun olmak veya Almanya’da üniversiteye başlayabilecek bir okul bitirmiş olmak
3). Meslek eğitimi yeri ararken geçimini sağlayacak kadar para sahibi olmak
4.) 25 yaşından küçük olmak
Meslek eğitimi olmadan gelebilir miyim?
Çok ihtiyaç olan alanlarda, özellikle bilişim (bilgisayar uzmanlığı) ve yaşlı bakıcılığı alanlarında mesleki deneyimini kanıtlayanlar alınabilecektir.
Süresiz ikamet izni alabilirmiyim?
Yurtdışından bu yol ile gelen kalifiye işçiler dört yılın sonunda, Almanya’da bir üniversiteyi veya meslek eğitimini bitirenler ise iki yılın sonunda süresiz ikamet izni (yerleşim hakkı ‘Niederlassungserlaubnis) alabilirler.

Av. Memet Kılıç, LL.M. (Heidelberg Üniversitesi)

Email: kanzlei.kilic@gmail.com

10877 Kişi Okudu    –    239 Kişi Beğendi Sende Beğen Yorum Yap

#Almanya #İşçi #Alımına #Başladı

almanya işçi alımı

İlgili Makaleler

47 Yorum

  1. Mehmet hocama ve size çok teşekkür ediyorum bende denklik işlemlerine başlamak üzereyim çok faydalı bilgiler aldım çünkü 49 yaşındayım emekliyim.

  2. Meraba Ahmet ben daha önce almanyadaydım almanca rahat bir şekilde konuşabiliyorum meslek fırın işi benim patron iş sözleşmesi gönderecek bana evrakları halledip orada benim belgenin denklik yok mesleki denklik olmadan gidebilirmiyim Almanya’ya burada konsolosluk bunu vizede şart koşarlar mı ? teşekkürler iyi akşamlar

  3. Av. Mehmet Kılıç beye nasıl ulaşabilirim ?Kendim Almanya da (Berufsbildende Schule Ingelheim de)Okudum Ailem kesin dönüş yapıp beni de 18 Yaşımda zorla kesin dönüş oldu . Ancak üzerinden Yıllar geçti Şimdi tekrar girişimde bulunmak istiyorum B2 Sertifika aldım Berlin den Dil Okulundan 2019 da.

  4. Mehmet bey Almanya da okudum ve Hauptschule Abschluss da var Türkiye de 2 yıl elektrik elektronik Üniversite okudum şimdi benim gelebilmem için ne yapmam gerekiyor.

  5. Merhaba Mehmet Bey hasta ve yaşlı bakım elemanına Almanya da her zaman ihtiyaç oluyor mu.?Yani hasta ve yaşlı bakım elemanı için Almanya devamlı bir talep halinde mi? Almanyada çalışmak için bu bölümü okumayı düşünüyorum da sizce okumalı miyim yani her zaman geçerli bir meslek mi orada. .Sonradan boşuna okuduğumu görmek istemem çünkü . Yanıtlarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler..sevgiler.🙂

  6. Selamlar sevgili Oktan ve Mehmet bey ben çalışacağım şirketi ve işimi buldum Berlin’de video da bahsettiğiniz danışmanlık şirketlerinden işlemlerimin takibi için nereye başvurabilirim herhangi bir Bilgi verebilirmisiniz.İyi çalışmalar dilerim teşekkürler

  7. Hasta ve yaşlı bakımında devlet üniversite onaylı sertifikalar geçiyor mu? Bu arada liseden aşçılık mezunuyum ustalık belgem var ve iki yıldır çalışıyorum. Meslek deneyimim var nasıl bir yol izlemeliyim?

  8. Teşekkürler öncelikle.
    Almanya'ya iş aramak ve ya meslek eğitimi için geldiğimiz Zaman. 12000€ Almanya'da mi bloke olacak ya da Türkiye'de mi. cevaplar mısınız Lütfen.

  9. Haydaa ..türk işçileri almanlar işte keyif yapsınlar.. işyerinde cep telefonları ile yazışsınlar diyemi çağırılıyor türkler..ey ahali ilk önce Almanya'da yaşayan türk haklın sağlığını ve iş hayatında yaşadıkları haksızlıkları öğrenin ve ondan sonra cözüm bulun..ve ondan sonra binlerce türkede yazık etmeyin..
    Türk işçileri konuşturun neler duyacaksınız bakalım..

  10. Mehmet bey öncelikle selamlar
    ben bu yasayı uzun zamandır takipçisiydim ve bekliyordum.
    Türkiye de bir çok mesleğin okulu olmadığı için (örneğin: seramikçi, boyacı, sıvacı), ilk başlarda Mesleki Yeterlilik Belgeleri de iş aramak için yeterli deniyordu.
    Bir de dil şartı aranmıyordu (örneğin: işinizi buldunuz Almanya da ve çalışmaya başladınız, aynı zamanda herhangi bir dil kursuna da gidebilecektik) ama şuan için sanırım bu durum söz konusu değil.
    Kişinin mesleğiyle alakalı herhangi bir okul diploması ve A2 ya da B1 dil sertifikası istiyor.
    Peki o zaman bizim gibi inşaat sektöründeki emekçi arkadaşlarımız nasıl Almanya ya gelip iş arayabilecek??
    TEŞEKKÜRLER…

  11. Mehmet bey merhaba. 1 senedir bu işe kafa yoruyorum. almanca b1 yaptım işimi ayarladım berber olarak iş sözleşmem hazırlanıyor ve aynı anda sizin de anlattığınız gibi daha önce çalışıyordum ama ustalık belgem yoktu 5 yıllık iş yerimi kanıtladığım için 5 ayda ustalık belgesi almaya hak kazandım sınava girerek ancak maalesef bugün denklik başvurum reddedildi. Şimdi hiç bir yerde cevabını alamadığım sorum şu. Ben şimdi nasıl bir yol izlemeliyim sizce? İş sözleşmem var almanca b1 var almancaya çevirttirdiğim ustalık belgem de var ama denklik yok. bilginiz varsa bu konuda ve cevaplarsanız gerçekten çok sevinirim. Saygılar iyi günler.

  12. Mehmet mehaba. Verdiğiniz bilgiler için Teşekkür ederiz. Ben almanyada kamyon şoförlüğü işimi buldum. Almanyada doğup büyüdüğüm ve okuduğum için Almancam üst seviyede. Ne gibi bir işlem süreci yapmam gerek yardımcı olurmusunuz.

  13. Ayrica. Esimde anestezi teknikeri onlisans 2 yillik. 4 yildir kamuda tecrubesi. Var . O da 34 yasinda yari denklik olursa biz nasil egitim ve Ausbildung yapabilirmiyiz yoksa yasimizdan dolayi engelmi… Nasil yapacagiz

  14. Mehmet Bey merhabalar. Ben meslek lisesi acil tip teknisyenligi bolumu mezunuyum ve Buna bagli olarak çalışma bakanligindan aldigimc isyeri hemsireligi sertifikam var bu sertifikami orada kullanabilirmiyim. Denklikgini alabilirmiyim. Ve 35 yasindayim 25 yasinda buyukler egitim ve Ausbildung yapamiyoruz galiba.. Bu konuda nasil bir yol izlemeliyim

  15. Mehmer Bey selamlar saygılar;
    İs sözleşmesi yaptiktan sonra ne zaman ailemizi getirebiliriz?
    Süresiz oturuma ne zaman döner oturumumuz
    Bir de; Iş sözleşmemizi part-time yaparsak; yine süresiz oturuma döner mi oturumumuz

  16. iyi günler. faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim,
    benim sorum mesleki eğitim ile ilgili, ben 20 yıla yakındır profesyonel olarak bir mesleği icra ediyorum (sanat alanın da ) bu iş ile ilgili de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ve bağlı olduğu Federasyondan ANTRENÖRLÜK ve USTA ÖĞRETİCİ belgelerim var, siz diyorsunuz ki ya bir 4 yıllık üniversite veya 2 yıllık meslek yüksek okulu eğitim almış olmanız lazım, bura da profesyonelliğin ve belgelerimin hiç bir önemi yok mu ?
    bir de oradaki bir şirketten iş teklifi aldım diyelim yine eğitim yukarda dediğiniz gibi mi olacak, şirket bu kişiye benim işim açısından ihtiyacım var diyecek ki öyle o zaman ne olacak ?
    bu sorularım çok önemli cevap verirseniz sevinirim, tabiiki diğerleri önemlidir….

  17. Mehmet bey ben tır şoförüyüm uluslararası yolcu ve yük taşımacılığı mesleki yeterlilik belgem var Almanyadan bir firmayla iş sözleşmesi yaptığım zaman denklik ve dil sertifikasına gerek varmı aceba teşekkür ederim

  18. Ben Emekli Paratisyen hekimim ama aktif olarak çalışıyorum. Almayada ki doktor arkadaşım bana iş teklifi yapacak.Bu teklif çerçevesinde almancam A2 seviyesinde işe başlaayıp B1 hatta B2 seviyesine kolaylıkla geçebilirim. İş sözleşmesini Almanyadaki tabip odası kabul eder mi

  19. Bence Mehmet bey cok saçma gercek ten bilgisayar daha önemli dil de esneklik yapılıyor elektrik b1 bu nasıl iş ya ben inşaat da çalışacam ve şirket dil istemiyor benden gercek ten üzülüyorum bu nasıl bir yasa.

  20. Öncelikle verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim.Beden egitimi ögretmenligi ve Spor yüksekokulundan mezun oldum.Lise olarakta spor lisesini okudum.Fitnes antrenörü olarak şu anda calisiyorum.Uluslararasi fitness training ve personal trainer sertifikalarimda var.B1 telc sertifikamda var.Almanyada bir Spor merkeziyle anlastim ve bana bir sözlesme gönderecekler,Almanyadaki akrabalarimda bana garantör olacaklar.Okudugum üniversite H+ olarak gözüküyor.İhk fosa sayfasinda denklik ile ilgili diyor ki:Sayet bir yuksekokul mezunuysaniz ve kendi mesleginiz disinda calisacaksaniz anabindendeki veriler yeterli olabilir.Ben almanyada spor ögretmenligi yapmiyacagim bir okulda.Spor merkezinde fitness trainer yapacagim.Ben Ihk fosa mail gönderdim durumumu izah ettim ve denklik yapmalimiyim dedim onlarda bana geri dönüş sagladilar bana cevap olarak;vielen Dank für Ihre Email.
     
    Sie können ohne Anerkennung in Ihrem Beruf arbeiten.
    Denklik yapmadanda calisabilirsiniz diyor suanda hangi video baksam denklik sart diyor sizce nasil bir yol izlemeliyim cevaplarsaniz sevinirim iyi günler 🙂

  21. Mehmet bey büyük hayranlık la izliyorum sizi inşallah bakanlık nasıp olur…. SORUM hamburg ta bir şirket Beni işe aldı elektrik firması ve dil istemedi sözleşme de ama A1 aldım ve diploma denklik gelirse vize cıkarmı iş sözleşmem de var

  22. Yeni ucuz iş göçü akımı
    geliyor koşa koşa. 3 yıllık sözleşme imzalatıyorlarmış sağlık alanında.
    Almanca öğrenmek için de belirli ücreti kendileri ödüyorlarmış. 3 yıl
    içinde sözleşmeye uymazlarsa tüm giderleri ödemek zorundalarmış….Bu dogru mu?

  23. Videoyu izlerken kafama bir şey takıldı. Almanca olmalı bunu biliyoruz ancak geçen dw'de okuduğum yerde, İngilizce sözleşme yaptığımız iş için yeterliyse İngilizce bir iş bulmak da vize almamıza yetecek yazıyordu.
    Örnek olarak bir şirketin müşteri hizmetleri bölümü İngilizce konuşan kalifiye eleman arıyorsa üniversite mezunu biri ile iş sözleşmesi yapıp getirtebilir mi ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu