Sağlık

Canınız sürekli tatlı çekiyorsa bu 3 yöntemi uygulayın!

[ad_1]

Aşerme, belirli yiyeceklere, ancak genellikle şekerli yiyeceklere yönelik güçlü arzuyu tanımlar. Her şey mutluluk hormonu dopamin ve kan şekeri düzeyi ile ilgilidir. Yani kan şekeri düzeyi düşerse acıkırız. Kan şekeri ne kadar hızlı düşerse, enerji kaynaklarına olan ihtiyaç o kadar artar ve o zaman tatlılara ulaşmak isteriz.

Ne yazık ki, kısa bir süre sonra kan şekeri düşer ve ardından gelen küçük bir açlık başlar. Ancak biz şekeri emerken vücudumuzdaki insülin artar: Bu beyinde dopamin salınımının artmasına neden olur. Bunun sonucunda ise beynimiz tatlıları mutluluk duygusuyla ilişkilendirir.

Bu 3 basit yöntemle açlığınızdan kurtulun

1. Sabaha şekersiz başlayın

Müsli veya sabah kahvesi sever misiniz? Başlangıçlarınızın şeker içermediğinden emin olun: müsli saf olabilir ve tahıl gevreği, tohumlar ve kepek ile süper lezzetli olabilir.

Kuruyemişlerin yanı sıra böğürtlen, kayısı, portakal ve erik gibi az şekerli meyve türleri de kahvaltıya sağlıklı bir tat verir. Sabah kahvesinin tatlılığını yulaf veya badem sütü ile canlandırabilirsiniz, doğal olarak tatlı bir tada sahiptirler.

Lif Kaynağı Müsli Nedir, Faydaları Nelerdir? - Fit Hub

2. Yüksek protein tüketin

Uzmanlar, yüksek proteinli bir diyetin şeker tüketimini azaltmaya yardımcı olması gerektiğini keşfetti.  rtan protein alımının yalnızca açlık hissi üzerinde değil, aynı zamanda tokluk üzerinde de olumlu bir etkiye sahip olduğunu gösteriyor. Yüksek proteinli bir diyet sizi daha hızlı tok tutmakla kalmaz, aynı zamanda tatlı isteğini de azaltır.

Protein içeren bitki bazlı gıdaların örnekleri şunları içerir:

  • Mercimek, bezelye, nohut, fasulye gibi bakliyatlar
  • Yulaf ezmesi
  • Tam tahıllı ekmek, tam tahıllı pirinç, tam tahıllı makarna gibi tam tahıllı ürünler
  • fındık, ceviz
  • Ispanak, brokoli ve lahana gibi yüksek proteinli sebzeler

En sağlıklı yüksek proteinli yiyecekler neler? - Beslenme

3. Soslardan kaçının

Hazır sosların çoğu genelde şeker, yağ ve tat arttırıcılar, dengeleyiciler ve koyulaştırıcılar gibi katkı maddeleri içerir. Et, tavuk veya sosisinizi ketçap veya barbekü sosuna batırmak cazip gelse de, ketçapta şeker ve her türlü katkı maddesi bulunur. 100 ml ketçapta en fazla 6 adet küp şeker bulunur; bütün bir ketçap şişesi yaklaşık 45 küp şeker içerir.

Barbekü sosları şeker içeriği bakımından daha da yüksektir. Ev yapımı sos kullanan herkes sadece şeker tasarrufu yapmakla kalmaz, aynı zamanda vücuduna da pek çok fayda sağlar.

Popüler Sos Çeşitleri: Dünya Mutfağının En Popüler 100 Sosu

[ad_2]

#Canınız #sürekli #tatlı #çekiyorsa #yöntemi #uygulayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu