İnternet
Trend

E-Fatura 1210 Hata Kodu

e-fatura 1210 hata kodu

E-fatura, NIF numarasını içeren faturaların çevrimiçi olarak kaydedilmesine destek olan bir devlet sistemidir. E-Fatura 1210 Hata Kodu ise bu sistemdeki bir hatadır. Devlet bu sistemi gelen ve giden KDV’yi denetlemek için kullanır. Kontrolün tamamı Türkiye’de ikamet edenler tarafınca yapılabildiğinden, ikamet edenler gelir vergilerinden (IRS) bir kesinti alırlar. SGK kamu sıhhat sistemi ile anlaşması olan tüm kamu ve hususi kuruluşların e-Fatura ve e-Arşiv faturalarını TRA’ya beyan etmeleri gerekmektedir.

E-fatura, tedarikçiden gelen faturayı NIF numarası ile kişisel vergi sistemine bağlar. Fatura kayıtlı olduğundan devlet, firmalar tarafınca hangi KDV’nin ödenmesi icap ettiğini denetim edebilir. Mart 2021’den bu yana tüm kamu kurumlarının elektronik fatura alma zorunluluğu bulunmaktadır.

E-Fatura Düzenlemesi

Şimdiye kadar cirosu 5 milyon Türk Lirasını aşan tüm şirketlerin e-Fatura düzenlemesi ve beyan etmesi gerekiyordu. Temmuz 2022’den itibaren 2021’de cirosu 4 milyonu aşan firmalar bunu yapmak zorunda duracak. 2022 senesinde cirosu 3 milyon Türk Lirasını aşan firmalar de e-Fatura düzenlemek ve beyan etmek zorunda duracak.

e-fatura 1210 hata kodu
e-fatura 1210 hata kodu

Bu proje aşamalı olarak tüm şirketleri içerecek ve sonunda hepsi faturalarını TRA’ya beyan edecek. E-Fatura sisteminde kimi vakit kullanıcılar bazı problemler ve problemler ile karşılaşabilmekte ve bu sorunlardan bir tanesi de E-Fatura 1210 Hata Kodu haiz olan problem olmaktadır.

Peki, E-Fatura 1210 Hata Kodu Nasıl Çözülür?

E-Fatura 1210 hata kodu tam olarak uygulama yanıtı zarfının alıcıya iletilemediği anlamına gelmektedir. Durum özetlemek gerekirse şunu ifade eder: ‘Faturalar Gelir İdaresi’ne ulaştırıldı fakat Gelir İdaresi Karşı Tarafa Teslim Edemedi’. Zarf teslim edilemediği 2 gün süresince devamlı olarak karşı tarafa iletilmeye çalışılır.

  • Eğer bu hatayı alırsanız, hata kodu değişene ve düzelene kadar hiçbir işlem yapmamalısınız.
  • Eğer zarf başarıya ulaşmış bir halde iletilirse ve süreç başarıyla tamamlanırsa durum kodu 1300 olarak değişecektir.
  • 2 gün süre süresince hiçbir şekilde alıcıya iletilemez ise zarfın durum kodu 1215 olacak şekilde güncellenecektir.
  • Eğer durum kodu 1215 olarak güncellenirse, ilgili zarfın içinde e-Faturayı yeniden göndermeyi denemelisiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu