Mobil

Galaxy Z Flip 4 inceleme, video, yorumlar

Samsung Galaxy Z Flip 4
Samsung Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Katlanabilir telefonlar giderek daha fazla tüketici tarafından kabul edilirken, bu segmentte öncülük yapan en önemli oyunculardan biri de Samsung oluyor. Şirket, ağustos ayının başlarında Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4 olmak üzere iki yeni katlanabilir telefon modeli tanıttı. Geçen yıl bu zamanlar satışa çıkan Galaxy Z Flip 3, selefine göre daha sağlam yapısı, suya dayanıklılığı ve benzeri özelliklerle gerçekten de önemli bir güncelleme olmuştu. Bu yıl Samsung’un, geçen yıla nazaran yenilikler konusunda biraz daha ağırdan aldığını görüyoruz. Ekran büyüklüğü, tasarım ve benzeri alanlarda radikal değişiklikler yok. Yine de, daha da güçlendirilmiş, kamera tarafında ilerlemeler kaydedilmiş ve içinde bulunduğumuz zamanın en güncel işlemcilerinden birini almış bir katlanabilir telefonla karşı karşıyayız. Samsung Galaxy Z Flip 4 inceleme yazısında ve videosunda, bu katlanabilir telefonla ilgili izlenimlerimiz ve yorumlar yer alıyor.

Galaxy Z Flip 4 inceleme: Tasarım

Samsung Galaxy Z Flip 4, geçen yılın modeli Flip 3’e göre küçük, ancak dikkate değer tasarım değişiklikleri alıyor. Öncelikle telefon, katlanabilir ekranı açık durumdayken daha kısa ve dar. Samsung bunu ekranın etrafını saran çerçeveyi inceltmeye borçlu. 6.9 milimetrelik kalınlık değeri aynı tutulmuş. Bu hâliyle Galaxy Z Flip 4 ele rahatlıkla oturuyor ve güvenli biçimde kullanılabiliyor. Daralması tutuşu rahatlatsa da, telefon yine de uzun, bu nedenle tek elle tutuşta ekranın üst kısımlarına erişmek kolay olmuyor.

galaxy z flip 4 inceleme

Samsung, menteşe bölümünün çıkıntısını biraz daha küçültmüş. Ayrıca geçen yılın parlak arka cam kaplamasının yerini biraz daha mat ve pürüzlü bir cam kaplama almış. Samsung, telefonun arkasında Corning Gorilla Glass Victus+ cam kullanarak daha fazla koruma sağlıyor. Kenarlar alüminyumdan yapılmış olsa da, verilen parlak görünümle birlikte biraz daha şık bir hava yakalanmış. Yapılan bu küçük değişikliklerle birlikte Z Flip 4, selefine göre daha hoş görünen ve kullanması daha zevkli bir telefon olmuş.

Menteşenin dışa doğru yaptığı çıkıntının azaltılması dışında, telefon kapalı durumdayken arada yine bir boşluk var. Bu durum özellikle telefonu çantada veya cepte taşırken ekrana tozun tutunmasına neden oluyor. Samsung’un Z Flip 4 ile birlikte gönderdiği kılıf, bu noktada işe epey yarıyor. Telefonu sıkıca saran ve arkasında kolay tutuşu için bir kayış barındıran bu eğlenceli kılıf, telefonun çerçevesinin dışına taşan bir kalınlığa sahip olduğu için, telefon kapalı durumdayken aradaki boşluğu da örtüyor. Böylelikle ekran daha temiz kalıyor. Bu kılıf telefonun kalınlığını bir hayli artırsa da, kullanım açısından çok sıkıntı yaratmıyor. Üstelik sürtünmeli yüzeyi ve arkasındaki kayışı, telefonu daha rahat kullanmanıza bile yardımcı olacaktır.

galaxy z flip 4 inceleme

Geçen yılı modelinde olduğu gibi yine IPX8 sertifikası var. Yani bu telefon toza olmasa da, suya dayanıklı. Yağmur altında ve bunun gibi suya yakın yerlerde korkmadan kullanmanız mümkün olacaktır. 1.5 metre derinliğe kadar suda yarım saat boyunca hiçbir şey olmadan kalabileceğini de belirtelim. Bu karmaşık telefonu suya düşürseniz bile endişelenmenize gerek yok.

Samsung, telefonun etrafındaki portlar ve düğmelerde değişiklik yapmamış. Sağ kenarda ses tuşları ve güç düğmesi var. Güç düğmesine parmak izi okuyucu yerleştirilmiş. Alt kenarda USB-C portu, hoparlör ve mikrofonlar var. Üstte ise ikinci mikrofon mevcut. Katlanabilir ekranın hemen üstünde ahize var ve burada ikinci hoparlör de bulunuyor. Arka bölüme baktığımızda, buranın mat bir yüzeye sahip olduğunu söylemiştik. Kapak ekranının bulunduğu bölüm siyah bir arka yüze sahip ve gövdenin geri kalan kısmından belirgin biçimde ayrılıyor. Yine iki kamera var, ancak ikisi de dışa doğru biraz daha çıkıntı yaparak geçen yılın modelindeki kameralardan farklılık gösteriyor. LED flaş ise kamera ve kapak ekranı grubunun dışında, kameraların hemen altına gelecek biçimde yerleştirilmiş.

galaxy z flip 4 inceleme

Galaxy Z Flip 4’ün menteşe yapısı oldukça sağlam. İki kanat, kapatırken fazla kuvvet uygulamanıza  gerek olmadan kolaylıkla hareket ediyor ve sıkı şekilde kapanıyor. Açarken de benzer durum geçerli. Ancak cebinizden çıkarıp tek elle açmaya çalışırken biraz sıkıntı çekebilirsiniz. Ayrıca el yordamıyla açmaya çalışırken hangi tarafın üstü, hangi tarafın altı olduğu konusunda da şaşırmanız muhtemel görünüyor. Bununla birlikte, bir süre geçtikten sonra telefonu nasıl hızlı şekilde açıp doğru şekilde tutacağınızı öğrenecek ve daha sonra sorun yaşamayacaksınız diye düşünüyoruz.

Galaxy Z Flip 4 inceleme: Ekran ve Ses

Galaxy Z Flip 4’ün katlanabilir ekranı 6.7 inçlik köşeden köşeye uzunluğa sahip. 1080 x 2640 çözünürlükle 426 ppi gibi yeterli bir piksel yoğunluğu sunuyor. Keskin yazılar, net fotoğraflar ve videolar bu ekran tarafından rahatlıkla sunuluyor. Dynamic AMOLED 2X teknolojisine sahip ekran geniş görüş açıları, parlak güneş ışığı altında rahat kullanım gibi avantajlara sahip. 1200 nitlik maksimum parlaklık ile amiral gemisi akıllı telefondan beklenen ekran parlaklığını sunuyor. Bu yüksek parlaklıkla birlikte HDR 10+ desteği de mümkün hâle geliyor. Netflix, YouTube ve bunun gibi platformlarda HDR içeriğin tadını çıkarabilirsiniz.

galaxy z flip 4 inceleme

Ekranın renk sıcaklığını elle ayarlamak mümkün olurken, göz sağlığınızı korumak için mavi ışık filtresinden de yararlanabilirsiniz. 120 Hz yenileme hızını da unutmayalım. Samsung’un üst sınıf telefonlarında bir standart hâlini alan bu özellik sayesinde Z Flip 4’ün kullanıcı arayüzünde gezinirken veya web sayfalarında yukarı aşağı kaydırırken daha akıcı bir görünüm elde edeceksiniz. Bu da telefonun daha değerli hissedilmesine yardımcı oluyor.

Samsung, her katlanabilir telefonun üstüne olduğu gibi, Z Flip 4’ün ekranının üstüne de bir koruyucu film yerleştirmiş. Bu filmi çıkarmamanız gerektiğini hatırlatalım. Zaten daha ilk kullanım esnasında Samsung, katlanabilir ekranı nasıl kullanmanız gerektiği konusunda birtakım uyarılar yapıyor ve az önce belirttiğimiz husus da burada yer alıyor. Bu arada bazı Z Flip 3 kullanıcıları, uzun kullanım sonrasında ekran koruyucu filmin menteşe bölümünde, kenarlardan itibaren kopmaya başladığına dair şikayetlerde bulunmuştu. Samsung, Z Flip 4 ile birlikte bu durumun üstesinden geldiğini söylüyor ki, bunu görmek için biraz daha zaman geçmesi gerekiyor. Katlanabilir ekranın yüzey sertliği iyi, bu sayede normal bir akıllı telefondaki kullanım hissi iyi şekilde yakalanıyor. Ekranın katlama hattında bir kırışıklık var, ancak optimum uzaklıkta ve tam karşıdan baktığınızda bunu fark etmeniz çok zor. Ancak yandan baktığınızda veya bir ışığa tuttuğunuzda anlaşılır hâle geliyor. Geçen yıla göre kırışıklığın biraz azaldığını da belirtmeden geçmeyelim.

galaxy z flip 4 inceleme

Katlanabilir ekran, video izleme veya oyun oynama konusunda normal ekrana sahip bir akıllı telefondan farklı görünmüyor. Dar ve uzun formuyla geniş ekran sinema filmlerini izlemek için iyi bir ortam sağladığını söyleyebiliriz. 16:9 videoları tam ekrana yaydığınızda da alttan ve üstten kırpmalar biraz daha az olacaktır. Ekranın üst kısmında selfie kamera deliği var, ancak bunun göz tırmalamadığını söyleyebiliriz.

Dıştaki kapak ekranına geldiğimizde, bu birimin 1.9 inç büyüklük ve 260 x 512 piksel çözünürlükle geçen yılın modelindekinden farklı olmadığını görüyoruz. Burası Corning Gorilla Glass Victus+ camla korunuyor. Yüksek parlaklığı dışarıda rahatlıkla görmeyi sağlıyor. Öte yandan büyüklüğü de yeterli. Siz fotoğraf çekerken karşınızdaki kişi bile bu ekranı görebilecek ve en azından kamera karşısındaki konumunu ayarlayabilecektir. Bu kapak ekranının dokunma ve sürükleme gibi hareketlere verdiği tepki de iyi.

galaxy z flip 4 inceleme

Ses tarafında ise Z Flip 4 başarılı. İki hoparlör kenarlara yerleştirilmiş ve yatay kullanımda stereo ses etkisi iyi biçimde veriliyor. Ses çıkış şiddeti yüksek, çevresel ses etkisi de doyurucu. Bu noktada Dolby Atmos desteğinin bulunduğunu belirtmeden geçmeyelim. YouTube veya Netflix’te video izlerken ihtiyacı rahatlıkla karşılıyor. 3.5mm kulaklık jakı yok, eğer elinizde varsa, USB-C uçlu bir kablolu kulaklığı kullanabilirsiniz. Veya Samsung’un Galaxy Buds 2 Pro veya diğer Galaxy Buds serisi kulaklıkları da kolay eşleştirme ve kullanım imkanıyla tercih edilebilir.

Galaxy Z Flip 4 inceleme: Performans ve Pil

2022 yılının ikinci yarısında çıkmanın avantajıyla, Galaxy Z Flip 4’te Snapdragon 8+ Gen 1 işlemci yer alıyor. 4nm tabanlı bu işlemci sekiz CPU çekirdeği ve Adreno 730 GPU’yu barındırıyor. Elimizdeki modelde 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza var. microSD kart yuvası yok. 128 GB normal bir kullanıcı için yeterli olacaktır, ancak bu telefonla çok fazla sayıda fotoğraf veya video çekmeyi planlıyorsanız, 256 GB veya 512 GB kapasiteli versiyonlarının satışa çıkmasını beklemek yerinde olabilir.

galaxy z flip 4 inceleme

Galaxy Z Flip 4’ün mevcut donanım paketi günlük işler için fazlasıyla yeterli. Sık kullanılan sosyal medya, multimedya, bankacılık, vb. uygulamaların açılışı ve işleyişi iyi. Kullanıcı arayüzünde akıcı biçimde gezinmek mümkün oluyor. Oyun konusunda da Z Flip 4 iyi bir performans sergilemeyi başarıyor. Sahip olduğu işlemcinin katkılarıyla, cihaz üzerinde fotoğraf veya video düzenleme gibi işleri de yapabilirsiniz.

Benchmark testinde de Z Flip 4 iyi bir grafik ortaya koyuyor. GeekBench 5 testinde belki tek çekirdek puanı geçen yılın Exynos 2100 işlemcili Galaxy S21 Ultra’sından geride olabilir. Ancak söz konusu çoklu çekirdek testi olduğunda, Z Flip 4 burada öne çıkmayı başarıyor. Isınma konusunda da telefonu kullandığımız süre boyunca rahatsız edici bir durumla karşılaşmadığımızı belirtelim.

galaxy z flip 4 inceleme

Söz konusu pil olduğunda Samsung, 3700 mAh ile geçen yılın modeline göre bir kapasite artışına gittiğini görüyoruz. Öte yandan şarj konusunda da ilerlemeler var. Öncelikle telefonun pil performansını iyi bulduğumuzu belirtelim. Normal yoğunluklu bir kullanımda sabahtan akşama bir günü tek bir şarjla rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Kullanımı biraz daha azalttığınız ve gerektiğinde güç tasarrufu modunu açtığınız takdirde ikinci günün önemli bir kısmını da tek bir şarjla geçirebileceğinizi düşünüyoruz. Galaxy Z Flip 4’ün pil ayarları içinde tasarruf amaçlı çeşitli seçenekler var. Eğer performanstan çok daha uzun pil ömrü sizin için önemliyse, bunları açık duruma getirebilirsiniz. Performans tarafında da dikkate değer bir azalma olmayacaktır.

Şarj tarafına gelirsek, öncelikle kutudan güç adaptörü çıkmadığını belirtelim. Yalnızca USB-C kablo çıkıyor. Geçen yıl 15W hızlı şarj varken bu yıl 25W hızlı şarj desteği var. Eğer daha önce de bir amiral gemisi Samsung telefonu kullandıysanız, kutusunda muhtemelen 25W güç adaptörü vardır. Onu bu telefonla da kullanabilirsiniz. Samsung, yarım saatte yüzde 50’ye varan bir doluluğa ulaşabileceğinizi söylüyor ki, pratikteki durum da bununla uyumlu görünüyor. Telefonda kablosuz şarj 15W seviyesine yükseltilmiş. Bu da uyumlu aksesuarlarla daha kısa sürede şarj demek. Eğer elinizde Qi protokolünü destekleyen bir adaptör varsa, Z Flip 4’ü onunla şarj edebilirsiniz. Samsung, ters kablosuz şarjı da unutmamış. Üstelik katlanabilir yapısı sayesinde bu telefonu masada bir kablosuz şarj cihazı gibi kullanıp başka cihazları şarj etmek daha pratik olacaktır. En azından şarj edeceğiniz cihazı tam olarak nereye yerleştirmeniz gerektiğini daha kısa sürede bulacaksınız.

galaxy z flip 4 inceleme

Galaxy Z Flip 4, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, NFC ve bunun gibi kablosuz bağlantı özellikleriyle 2022’nin güncel standartlarını yakalıyor. Telefonun hücresel ağ sinyalini alışı iyi, telefon görüşmelerini de rahatlıkla yapmak mümkün oluyor.

Galaxy Z Flip 4 inceleme: Yazılım ve Güvenlik

Samsung Galaxy Z Flip 4’te Android 12 ve One UI 4.1 yüklü olarak geliyor. Samsung’un 2022 model akıllı telefonlarında gördüğümüz temel uygulamalar, kullanıcı arayüzü unsurları ve dahası Z Flip 4’te de kullanıcıları bekliyor. Üstelik kullanıcılar, güncellemeler konusunda da oldukça geniş bir desteğe sahip olacaklar gibi görünüyor. Çok yakında dağıtıma çıkmasını beklediğimiz One UI 5 ve Android 13 güncellemesi Z Flip 4 sahiplerine de çok fazla bekletmeden gelecektir.

galaxy z flip 4 inceleme

Galaxy Z Flip 4’ün ince ve uzun ekranı, aynı anda iki uygulamayı üst üste kullanmak için yeterli alanı sağlıyor sayılır. Cihazı yatay tuttuğunuzda da internette gezinme ve video izleme gibi işleri aynı anda yapabilirsiniz. Ancak sanal klavyenin açılacağı mesajlaşma ve bunun gibi işler için tam ekranı tercih etmeniz yerinde olacaktır. Ekranın kenarında göreceğiniz çekmeceyi ortaya sürükleyerek sık kullandığınız uygulamalara, oyunlara, uygulama gruplarına erişebilirsiniz. Ayrıca Edge paneli olarak adlandırılan bu bölümden tüm uygulamalara erişebilir, dilediğiniz uygulamayı bölünmüş pencere içinde veya yüzen pencerede açabilirsiniz.

Z Flip 4’ün katlanabilir yapısı, Esnek mod olarak adlandırılan bir özellikten de yararlanma imkanı sağlıyor. Aslında bu özellik yeni değil, bazı uygulamalar, destekledikleri takdirde, Z Flip 4’ün ekranı hafifçe katlandığında arayüzü ikiye bölüyor, üstteki kısımda ana içeriği, altta ise sık kullanılan kontrolleri gösteriyor. Şimdi Samsung, Esnek modu her uygulamada kullanma imkanı sağlıyor. Bunun için ayarlar içinden uygulama için esnek modu etkinleştirmeniz gerekiyor. Daha sonra cihazı katladığınızda, üst kısımda ana içeriği, alt kenarda ise çeşitli kontrolleri göreceksiniz. Bunlarına arasında dokunmatik yüzey var ki, bunun sayesinde telefonun ekranında fare imlecini görüntüleyebilir, cihazı bir masaüstü bilgisayar gibi kullanabilirsiniz. Ekran görüntüsü alma ve bunun gibi işler için yararlı araçlar da buraya eklenmiş.

galaxy z flip 4 inceleme

Güvenlik tarafında ise sağ kenara yerleştirilmiş güç düğmesinde parmak izi okuyucu var. Bu birim hızlı şekilde çalışıyor ve Z Flip 4’ü kullandığımız süre boyunca ana güvenlik aracımız oldu. Parmak izi okuyucusuna, cihaz kapalı olduğu zamanlarda da rahatlıkla erişebiliyorsunuz. Yüz tanıma da yararlanabileceğiniz biyometrik doğrulama yöntemlerinden bir tanesi, ancak bunun için cihazın ekranını açmanız gerekecektir.

Galaxy Z Flip 4 inceleme: Kamera

Galaxy Z Flip 4’te de kameralar ana çekim noktası olmamayı sürdürüyor. Yine de Samsung, bu katlanabilir telefonda selefine göre daha iyi bir kamera performansının sunulması için çeşitli değişiklikler yapmış ve bunların pratikteki yansımaları da olumlu oluyor.

galaxy z flip 4 inceleme

Esas değişikliğin arkadaki ana kamerada olduğunu söyleyerek başlayalım. Samsung, yine 12 megapiksel çözünürlüğe yer veriyor. f/1.8 diyafram açıklığı da korunuyor. Bununla birlikte 1/1.76″ ile daha büyük boyutlu bir sensör ve 1.8 mikron ile daha büyük boyutlu pikseller kullanılmış. Ayrıca 24mm ile odak uzaklığı ile kameranın görüş açısı genişletilmiş. Optik görüntü sabitleme ve faz algılamalı otomatik odak yine mevcut. 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera ise f/2.2 diyafram ve 123 derece görüş açısı ile geçen yılın telefonunun değerlerini koruyor.

Ana kamerada yapılan odak uzaklığı, sensör ve piksel boyutu değişiklikleri etkisini açık biçimde gösteriyor. Z Flip 4 ve 3 ile çektiğimiz birkaç ortak karede, Z Flip 4 ile çekilen karelerde parlaklığın daha yüksek ve detayların daha zengin olduğunu görüyoruz. Ayrıca daha fazla alanın çekimi yapılıyor. Ana kamera ile yeterli ışık koşullarında renkler bakımından doygun fotoğraflar çekiliyor ki, bu bir Samsung klasiğidir. Üstelik renkler biraz daha sıcak tarafa doğru kayıyor. Ultra geniş açılı kamera ile çekilen karelerde ise renkler biraz daha soğuk tarafta görünüyor. Ultra geniş açılı fotoğrafların kalitesi de iyi seviyede bulunuyor.

Işık şiddeti azalmaya başladığında, çekilen karelerde gürültü, yani kumlanma etkisi biraz daha belirgin hâle geliyor. Bu arada görüntülerde pürüzsüzleştirme uygulandığı da dikkatlerden kaçmıyor. Yine de, bunun göz ardı edilebilir olduğunu söyleyebiliriz. Bu arada özellikle loş ortamlarda çekim yaparken Z Flip 4’ü mümkün olduğu kadar sabit tutmanızda fayda var. Aksi takdirde bulanık fotoğraflar çekebilirsiniz. Gece çekimlerinde sonuçlar memnun edici, arzu ederseniz Gece modu da kullanabilirsiniz. Ancak bunu yaptığınızda parlaklık artırılsa da, pürüzsüzleştirme etkisi belirginleşiyor. Yakın çekimlerde Z Flip 4 iyi sonuçlar ortaya koyuyor. Portre çekimlerde de performansı iyi bulduk, ancak bazı durumlarda arka planla süjenin ayrımı çok keskin biçimde yapılıyor.

Önde yer alan 10 megapiksel kamera, yine f/2.4 diyafram ve 26mm odak uzaklığı ile geçen yılın telefonundaki selfie kamera özelliklerini paylaşıyor. Aşağı yukarı aynı sonuçları üretiyor. Portre moduyla çekilen fotoğrafları beğendik. Düşük ışıkta ise kumlanma etkisi belirgin hâle geliyor.

galaxy z flip 4 inceleme

Kamera uygulaması, daha önce deneyimlediğimiz Samsung telefonlarıyla aynı unsurları barındırmakla birlikte, daha önce ön planda olan Tek Çekim’in Daha Fazla bölümüne taşındığını, bunun yerine Portre modunun getirildiğini görüyoruz. Portre çekim performansını dikkate aldığımızda bu değişikliğin mantıklı olduğunu söyleyebiliriz. Z Flip 4’ün biçimi ve kapak ekranı, kameraları farklı şekillerde kullanmanıza olanak sağlıyor. Öncelikle cihazı katlayarak masaya veya herhangi bir yere koyabilir, böylelikle tripoda ihtiyaç duymadan videolar veya hızlı çekimler oluşturabilirsiniz. Cihaz V şeklindeyken ekranın üst kısmında ana kamera arayüzü, alt kısmında ise çekim, görüntü oranı ve bunun gibi kontroller gösteriliyor. Özellikle video çekerken görüntü oranını değiştirerek yatay video çekimlerini de yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra, Z Flip 4’ü L biçimine getirerek bir el kamerasıyla video çekiyormuş gibi video çekimi yapabilirsiniz.

Kameraların hemen yanına yerleştirilmiş kapak ekranı sayesinde arka kameralarla da selfie çekimlerini rahatlıkla yapabilirsiniz. Veya karşınızda size poz vermekte olan kişiler kendilerini burada görerek görünüşlerini ayarlayabilirler. Kapak ekranında çeşitli sürükleme hareketleriyle fotoğraf ve video modları arasında ya da ön ile arka kamera arasında hızlıca geçiş yapabilirsiniz.

galaxy z flip 4 inceleme

Video tarafına geldiğimizde, arka kameralarla saniyede 60 kare hızına kadar 4K, ön kamera ile de saniyede 30 kare hızına kadar 4K kayıtlar yapabilirsiniz. Video kayıtlarında görüntü kalitesi ve durağanlık tatmin edici. Ayrıca ses kalitesini de beğendiğimizi belirtelim. Cihazın biçimine bağlı olarak gelen esnek kullanım modlarıyla birlikte değerlendirdiğimizde, Galaxy Z Flip 4’ün vlog çekenler için kullanışlı bir araç olacağını söyleyebiliriz.

Galaxy Z Flip 4 inceleme: Sonuç

Samsung Galaxy Z Flip 4’ü tercih edeceklerin öncelikli nedeni cihazın katlanabilir yapıda olmasıdır. Cebinde veya çantasında daha az alan kaplayacak bir cihaz isteyenler için Z Flip 4 iyi bir seçim olacaktır. Üstelik bu telefonun tasarımda yapılan ince dokunuşlar ve malzemedeki değişimle birlikte selefine göre daha değerli ve kullanışlı hissettiren bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. Suya dayanıklılık gibi bir özelliğe sahip olması da memnun edici.

Katlanabilir tasarımının yanı sıra Samsung, Z Flip 4’ün bir amiral gemisi telefon deneyimi sunması için birçok unsuru sunuyor. Örneğin ekran tarafında yüksek yenileme hızı ve çözünürlükle üst sınıf görüntüleme deneyimini sunuyor. Ses tarafında da aynısını söyleyebiliriz. Snapdragon 8+ Gen 1 ile üst sınıf bir performans var. Pilinin de bir katlanabilir telefon için iyi performans gösterdiğini söyleyebiliriz. Yazılım tarafında ise Samsung’un amiral gemisi telefonlarında gördüğümüz araçlar eksiksiz biçimde sunulurken Esnek mod ile cihazın biçiminin getirdiği avantajlar mümkün olduğu kadar kullanılıyor.

Kamera tarafına geldiğimizde, geçen yılın telefonuna göre yapılan iyileştirmelerle birlikte daha iyi noktaya gelinmiş. Buna rağmen Galaxy S22 Ultra veya S22 ailesinin diğer üyelerinin seviyesine çıkılmıyor. Yine de, bu kötü bir durum değil. Çekeceğiniz fotoğraflar ve videolarla sosyal medyada bol beğeni toplayacağınızı söyleyebiliriz.

Samsung Galaxy Z Flip 4
Samsung Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

#Galaxy #Flip #inceleme #video #yorumlar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu