DünyaHaberKripto Para

Dünyanın En Büyük Yasa Dışı Pazar Yeri Hydra Market Kapatıldı

Milyonlarca Dolarlık Bitcoin Ele Geçirildi

Hdyra Market Kapatıldı

Kripto para piyasası her ne kadar büyüyüp gelişen bir dünya olsa da yasa dışı vakalara da çoğunlukla mevzu oluyor. Yasa dışı olarak kripto para alışverişi yapıldığı nedeni öne sürülerek uzun bir süredir hakkında soruşturma yürütülen dünyanın en büyük darknet pazarı Hydra Market, yetkililer tarafınca kapatıldı.

İnternetin aydınlık ve saydam bir yüzü olduğu benzer biçimde bir o denli karanlık bir yüzü var ve bu karanlık tarafta gerçekleşen işlemlerin sayısı her geçen gün artıyor. Ek olarak netin bu karanlık yüzünde para birimi olarak kripto paraların kullanılması da kripto sektörünün en fazlaca eleştiri almış olduğu noktalardan biri.

Fakat bu durum kriptoların hemen hemen asla popüler olmadığı seneler öncesinde de böyleydi ve bu mevzuda güvence çözüm sunan adımlar atmak mümkün değil. Sadece yetkililer, legal olmayan ürünlerin satılması, kara para aklama benzer biçimde vakaların azalması için çalışmaya devam ediyor. Bu yönde mühim bir adım da Alman yetkililerden geldi. Dünyanın en büyük ‘darknet hydra market pazar yeri’ kapatıldı. Hydra market kapatıldı.

Hdyra Market, kara para aklandığı nedeni öne sürülerek kapatıldı

Dünyanın En Büyük Yasa Dışı Pazar Yeri Hydra Market Kapatıldı
Dünyanın En Büyük Yasa Dışı Pazar Yeri Hydra Market Kapatıldı – hydra market kapatıldı

Rusya merkezli, uyuşturucudan silaha yasa dışı pek fazlaca şeyin satılmış olduğu Hydra Market adlı pazar yeri, uzun bir süredir yetkililerin nezarete altındaydı. Geçtiğimiz senenin ağustos ayında Hydra Market hakkında çıkan bazı iddialar üstüne hakkında soruşturma başlatılan site için nihai karar verildi

Dünyanın en büyük ‘darknet pazarı’ olduğu söylenen ve 17 milyon müşterisi, 19 binden fazla satıcı hesabı bulunan Hydra Market, Alman yetkililer tarafınca kapatıldı. Çevrimiçi platformlardaki en yüksek yasa dışı ciroya haiz olan Hydra Market’ten ortalama olarak 25 milyon dolar değerinde Bitcoin ele geçirildi.  

82 Milyar Dolarlık Yatırım Şirketinden ‘Yavaş At da Shitcoinler Yesin” Dedirten Bitcoin Tahmini

 

Hdyra Market kapatıldı kara para aklandığı nedeni öne sürülerek kapatıldı

Hydra Market’in büyük bir çoğunluğunun Ruslardan oluştuğunu açıklayan yetkililer, platformun ülkeye yaptırımlardan kaçınmak için kullanılmadığını sadece uyuşturucu, düzmece para, çalıntı kredi kartı detayları, SIM kartlar ve fena amaçlı yazılımlar için tecim amaçlı kullanıldığını söylemiş oldu.

Bununla beraber Rus müşterilerin yanı sıra Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan, Ermenistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan’dan da fazlaca sayıda satın alan bulunmuş olduğu açıklandı. Yetkililer kapattıkları siteden yalnız 2020 senesinde gerçekleşen satışların 1,23 milyar Euro (ortalama 19 milyar TL) alışveriş yapıldığını doğruladı. Ek olarak 2015 yılından bu yana araştırma altında olan Hydra Market’in Ukrayna’nın işgaliyle beraber işlem hacmi büyük bir seviyede düşüş yaşadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu