DünyaHaberSosyal Medya
Trend

Elon Musk, Twitter yönetim kuruluna katıldı

Daha fazla özgür konuşma, daha az ılımlılık ve kontrolsüz bir Elon Musk?

Elon Musk, Twitter yönetim kuruluna katıldı

Tesla CEO’su Elon Musk, on yılı aşkın bir süredir sosyal medya platformunda yüreğini ortaya koyduktan sonra sesini Twitter yönetim kuruluna katıldı. Musk, şirketin yüzde 9.2 hissesini aldıktan sonra resmi olarak Twitter yönetim kurulunun 12. üyesi oldu.

Musk’ın yüzde 10’un altındaki hissesiyle Twitter yönetim kuruluna katıldı ne kadar söz sahibi olacağını merak edenler için Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’in şu anda şirkette yüzde 2’nin biraz üzerinde hisseye sahip olduğunu hatırlatalım. Vanguard Group Inc., CNN Money’e göre kurumsal bir yatırımcının en büyük hissesi olan yüzde 8.39 hisseye sahip. Yani Musk tek başına diğer yatırımcıların önünde.

Musk, bir şirketteki pasif holdingleri beyan etmek için bir form olan 13G’yi sunsa da, Musk’ın açık sözlü doğası ve ilgi odağı olma arzusu göz önüne alındığında, 2024’e kadar sürmesi planlanan bu dönemde pasif olmaktan başka bir şey olmayacak.

Twitter’daki Değişiklikler

Elon Musk, Twitter yönetim kuruluna katıldı
Elon Musk, Twitter yönetim kuruluna katıldı

Twitter CEO’su Parag Aggarwal, Elon Musk‘ın şirketin yönetim kuruluna katılacağını duyurduğunda, Elon Musk ile yaptığı konuşmaların, Musk’ın değerli bir üye olacağına kendisini ikna ettiğini söyledi.

Musk, Twitter kullanıcılarına bir ‘düzenle’ düğmesine sahip olmayı tercih edip etmediklerini soran bir anket düzenlediğinde platforma değişiklikler getirmeye başlamış olabilir. Twitter CEO‘su ankete yanıt vererek kullanıcılardan dikkatli olmalarını isterken, Musk’ın Twitter’ın uzun süredir direndiği bu tür değişiklikler için baskı yapması muhtemel.

Ayrıca, ‘ifade özgürlüğü mutlakıyetçisi’ Musk’ın Twitter’ın ılımlılık politikalarına karşı çıkması ve mantıklı olsun ya da olmasın daha fazla kullanıcının fikrini söylemesine izin vermesi de muhtemeldir. Musk, geçen ay yaptığı bir anketle gündemini destekleyecek.

Dünyanın en zengin insanı olmasının yanı sıra Musk, Twitter’da hesaba katılması gereken bir güç. 80 milyondan fazla takipçisi olan Musk’ın anketleri büyük tepki oranları sağlıyor ve hayranları nereye götürürse gitsin onu takip edecek.

Musk suçlamayı yönetiyor

Dorsey’in bu yaz Twitter yönetim kurulu odasından ayrılmasıyla, şirketin güncel kalabilmesi için kendini yeniden keşfetmesi gerekiyor. Meta’nın bir metaverse için baskı yapacak parası var ama alan için yarışan bu kadar çok şirket varken, Twitter’ın taze ve yeni bir şey bulması gerekiyor.
The Verge’in bildirdiğine göre, ses tabanlı ‘Spaces’ muazzam bir başarı elde etti ve platform NFT’leri paylaşmak için favori bir alan. Platformun kripto para birimi değerlendirmeleri üzerindeki etkisini kimse daha iyi bilemez.

Musk’ın etkisi ve yakın zamanda atanan CEO’nun liderliği altında, Twitter’ın blockchain ile ilgili her şey için bir platforma girdiğini görebiliriz. Tesla, arabaları için Bitcoin ödemelerini kabul edebiliyorsa, Twitter’da kripto para ödemeleri boş bir hayal değil.

En büyük soru ise Elon Musk’a ne olduğu. Şirketin fiili sahibi olarak, platformda istediğini söylemek ve ondan kurtulmak için ücretsiz bir bilet alıyor mu? Yoksa Twitter’a giriş yapmak temelde işe yarıyor mu ve onu daha az sıklıkta mı göreceğiz?

Sadece zaman gösterecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu