Mobil

Huawei Nova 10 inceleme, yorumlar, video

Huawei Nova 10
Huawei Online Mağaza’dan satın alın
A450ALL koduyla 450 TL indirim kazanın

SATIN AL

Huawei, Nova serisini yeni üyelerle zenginleştirmeye ve Türkiye piyasasında daha fazla akıllı telefon seçeneği sunmaya devam ediyor. Bu yazın sonlarında dünya çapında tanıtımı yapılan Nova 10 Serisi, eylül ayının sonlarında ülkemizde de satışa sunulmuştu. Bu seri içinde Nova 10 ve Nova 10 Pro olmak üzere iki model var. Bu iki telefon hemen hemen aynı tasarıma sahip olmakla birlikte, arka kamera sistemi, 60 megapiksel selfie kamera, Snapdragon 778G işlemci gibi özellikleri de paylaşıyor. Bu seride öncelikle Nova 10 Pro’yu incelemiştik. Şimdi sıra ikinci modele geldi. Huawei Nova 10 inceleme yazısında ve videosunda bu yeni Huawei akıllı telefonu ile ilgili izlenimler ve yorumlar yer alıyor.

Huawei Nova 10 Pro ve Nova 10 ile ilgili resmi detaylar bu bağlantılarda:
https://consumer.huawei.com/tr/phones/nova10/
https://consumer.huawei.com/tr/phones/nova10-pro/

Huawei Nova 10 inceleme: Tasarım

Huawei Nova Serisi kendine has bir tasarım diline sahip. Üst sınıf P ve Mate serilerinden çeşitli tasarım çizgileri taşımakla birlikte Huawei’nin Yıldız Yörünge Halkası olarak adlandırdığı bir kamera modülü tasarımına sahip. Geçen yıl Nova 9’da görmüş olduğumuz elips biçimindeki kamera modülü, etrafını saran altın renkli kabartma ve ortadaki kameranın etrafını sararak ona eşlik eden altın renkli halka ile daha farklı bir hava kazanıyor. Bu iki halka, bir gezegenin yıldız etrafında ve kendi ekseni etrafında dönüşünü temsil ediyor. Telefona ayrı bir kimlik ve hava kazandırdığını söylememiz gerekiyor.

huawei nova 10 inceleme

Nova 10 Serisi ile birlikte Huawei gövdeyi daha da inceltti. Nova 10 da, 6.88 milimetrelik kalınlıkla selefi Nova 9’a göre daha ince. Telefonun önünde kenarlara doğru kavis yapan ekran var. Arka panelde de ekrana uyum gösteren kavisli bir tasarım var, bu da kenar profilini daha da inceltiyor. Telefonu olduğundan da daha ince gösterirken ergonomiye de olumlu katkı yapıyor. Öte yandan 168 gram ile Nova 10, selefi Nova 9’dan 8 gram daha hafif. Telefonu elimize alıp kullandığımızda da bu hafifliği hissediyoruz.

Arkada dikkat çeken tek unsur Yıldız Yörünge Halkası tasarımı değil. Nova 10’un arkası pürüzsüz bir buzlu kapsama ile geliyor. Bu yüzey telefonu tutarken hoş bir his sağlarken parmak izi tutmaması da önemli artılarından biri oluyor. Bu yüzey, ışığa tutulduğunda gösterdiği parıltılarla da kamera modülünün uzaydan ilham alan tasarımını tamamlıyor. İki farklı renk seçeneği var. Bizim incelememize konuk olan Yıldızlı Gümüş özellikle gençlere hitap eden bir renk olurken, Yıldızlı Siyah ise siyah rengin ağırlığını iyi biçimde yansıtıyor. Bu renk seçeneğinde kamera modülündeki altın renkli halkaların daha hoş göründüğünü söylemek gerekiyor.

huawei nova 10 inceleme

Nova 10’un önünde kavisli ekranın yer aldığını söylemiştik. Bu ekran, Nova 9’dakine göre biraz daha büyümüş, sonuç olarak cihazın yüzey alanını da artırmış. Yaklaşık yüzde 90’lık bir ekran-gövde oranı var, alt ve üst kenarlarda da çok kalın olmayan çerçeveler var. Huawei, ekranın üstüne koruyucu filmi en baştan yerleştirmiş. Buna ek olarak kutudan silikon kılıf da çıkıyor. Bu kılıf telefona iyi şekilde oturuyor ve telefonu daha rahat tutmayı sağlıyor. Bu iki aksesuar sayesinde Huawei, Nova 10 sahiplerini ek masraftan da kurtarmış oluyor.

Yukarıda saydığımız tasarım unsurları sayesinde Huawei Nova 10, büyük ekranına rağmen tek elde rahatlıkla kavranan ve kullanılan bir telefon oluyor. Sağ kenardaki ses tuşları ve güç düğmesi de, sağ veya sol elle tutuşta cihazı avuç içinde hareket ettirmeden erişilebilecek noktalara yerleştirilmiş. Telefonun sol kenarı boş bırakılmış, alt kenarda USB-C portu, mikrofon, hoparlör ve nano SIM kart yuvası bulunuyor. Üst kenarda ise ikinci mikrofon ve hoparlör bulunuyor.

huawei nova 10 inceleme

Huawei Nova 10 inceleme: Ekran ve Ses

Yukarıda kavisli olduğunu belirttiğimiz Nova 10’un ekranı, 6.67 inçlik köşeden köşeye uzunluğa sahip. Ekranın büyüklüğü, Nova 9’dakine göre hafif de olsa artırılmış. Bu ekran 2400 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip. 395 ppi piksel yoğunluğuyla yeteri kadar keskinlik ve netlik sunuluyor. Ekran parlaklığı yüksek, içeride ve dışarıda rahat kullanım sağlıyor. Üstelik YouTube’daki HDR videolarını destekliyor ve bunları izleme imkanı sunuyor. OLED ekran, renk tarafında fazlasıyla güçlü, DCI-P3 renk gamını destekliyor ve 1 milyar renk sunabiliyor. Bu da Nova 10 ile çekeceğiniz fotoğraf ve videoları yüksek doğrulukta renklerle ve canlılıkla görebileceğiniz anlamına geliyor. Ayrıca bu yüksek renk yelpazesi desteği, telefonda bulunan Petal Clip aracılığıyla videolar hazırlarken veya yükleyeceğiniz çeşitli fotoğraf düzenleme yazılımlarıyla çalışırken daha rahat etmenizi sağlayacaktır.

huawei nova 10 inceleme

120 Hz yenileme hızı da Nova 10’un yüksek çözünürlüklü ekranının başlıca özellikleri arasında bulunuyor. Ekranın yenileme hızı gösterilen içeriğe göre dinamik olarak ayarlanıyor, bu da beraberinde pil tasarrufu tarafında avantaj getiriyor. Arzu ederseniz, ekran ayarları içinden 120Hz veya 60Hz sabit ayarlarını da seçebilirsiniz. Yüksek yenileme hızının farkını öncelikle kullanıcı arayüzündeki geçişlerde, web sayfalarında veya başka noktalarda yukarı aşağı kaydırmalarda görüyoruz. Destekleyen oyunlarda da bu yüksek yenileme hızı, daha gerçekçi bir deneyim elde etmeye olanak sağlıyor.

Oyun tarafında ekranın sunduğu avantajlardan biri de 300 Hz dokunma örneklendirme hızı oluyor. Böylelikle oyun oynarken ekrandaki kontrollere tıklattığınızda daha hızlı biçimde yanıt veriliyor, bu da deneyimi artırıyor. Turbo ekran özelliği ise, piksel düzeyinde optimizasyon yapıyor, özellikle Instagram veya TikTok gibi platformlarda paylaşılan ve yüzün ön planda olduğu videolarda yüzlerin daha belirgin ve detayların daha net görünmesini sağlıyor.

huawei nova 10 inceleme

Nova 10’un ekranı video izleme, internette gezinme, sosyal medya uygulamalarını kullanma gibi işler için fazlasıyla yeterli bir görüntüleme alanı sunuyor. İki uygulamayı ekranda aynı anda kullanmak isteyenler için ihtiyaçlara cevap verecektir. Video konusunda sunduğu deneyim de iyi seviyede, ekranın üst kısmındaki kamera deliği çok fazla dikkat çekmiyor. YouTube’da veya Netflix’te videoları izlerken ekrana tam olarak sığdırarak alttan ve üstten alan kaybetmek yerine orijinal 16:9 formatını tercih edenler için kamera deliği zaten bir sıkıntı çıkarmayacaktır. Netflix veya Disney+ gibi platformlarda bir şeyler izlemek isteyenler için de ekran fazlasıyla yeterli olacaktır.

Huawei Nova 10’un çift hoparlörlü ses sistemi, ekranın yüksek profilli özelliklerini çok iyi şekilde tamamlıyor. Hem oyun oynarken hem de bir şeyler izlerken sarmalayıcı bir deneyim sağlıyor. Alt kenardaki hoparlörün ses çıkış şiddeti, üsttekine göre çok az daha yüksek olsa da, stereo ses etkisine çok yakın bir ses düzeni elde ediliyor. Böylelikle harici bir hoparlöre ihtiyaç kalmıyor. 3.5mm kulaklık jakı yok, eğer elinizde varsa, USB-C uçlu kablolu kulaklıkları kullanabilirsiniz. Özellikle eskiden Huawei P30 Pro ve benzeri telefonlar kullanmış olanlar varsa, ellerinde bu tür kulaklıklar var olmalı. Bunun dışında, Nova 10 ile en iyi kablosuz kulaklık deneyimini Huawei FreeBuds serisi kulaklıklar sağlayacaktır. Bu telefon, Huawei ekosistemiyle kolay etkileşim kuran, şirketin deyimiyle bir “Süper Cihaz”. FreeBuds Pro 2 ve bunun gibi kulaklıkları Nova 10 ile kolayca bağlayabilir, daha sonra Kontrol Paneli içindeki Süper Cihaz kutucuğu altında göreceğiniz kulaklığa ses geçişini kolayca sağlayabilirsiniz.

huawei nova 10 inceleme

Huawei Nova 10 inceleme: Performans ve Pil

Huawei Nova 10’da Snapdragon 778G 4G işlemci bulunuyor. Sekiz CPU çekirdeği ve Adreno 642L GPU bu yonga setin başlıca parçaları. 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza var. microSD kart yuvası yok. Ancak çoğu kullanıcı için 128 GB depolama alanı kapasitesinin yeterli olacağını tahmin ediyoruz. Daha fazla alan isteyenler için Huawei Cloud servisi yardımcı olacaktır. Telefonda bulunan Cloud uygulaması üzerinden Huawei Kimliği ile bağlantılı bulut alanına erişebilirsiniz. Galeride bulunan fotoğrafları ve videoları bulutla senkronize etme veya telefondaki dosyaları buluta yükleme gibi imkanlar bu uygulamada sunuluyor. Öte yandan Huawei MateBook Serisi dizüstü bilgisayarlarda veya diğer markalı PC’lerde PC için Huawei Mobile Cloud uygulamasını kurarak telefonunuzdan buluta aktardığınız fotoğraf, video veya diğer belgelere her yerden erişebilirsiniz.

Huawei Nova 10 günlük işlerde iyi bir performans sergiliyor. Kullanıcı arayüzünde gezinti, uygulamalar arasında geçiş akıcı ve hızlı. 8 GB RAM, aynı anda birkaç tane uygulamayı, uygulamalar içindeki en son süreçleri kaybetmeden çalıştırma konusunda rahatlık sağlıyor. Petal Clip’te video düzenleme ve bunun gibi işlerde de Nova 10’un performansını iyi bulduk. Oyun konusunda da Snapdragon 778G’nin farkı ortaya çıkıyor. Oyun performansının yüksek seviyede olması için çeşitli optimizasyonlar içeren bu işlemci PUBG Mobile ve bunun gibi oyunlarda akıcı, hızlı, tepkiselliği yüksek deneyim sağlıyor. Öte yandan Touch Turbo 2.0 olarak adlandırılan bir özellik, oyunlarda sık kullandığınız ateş etme, silah değiştirme ve benzeri hareketler için ekrana dokunmak yerine Nova 10’un gövdesini hafifçe sallamayı mümkün hâle getiriyor. Bu da oyunlarda daha hızlı hareket etmenize ve hamle yapmanıza yardımcı olacaktır.

huawei nova 10 inceleme

Tabii ki, Nova 10’u da GeekBench 5 testinden geçirdik. Elde edilen tek çekirdek ve çok çekirdek sonuçları Nova 10 Pro ile çok yakın. Böylelikle pratikteki durum rakamlarla da doğrulanmış oluyor.

Pil tarafına geldiğimizde, 4000 mAh kapasiteli pil normal yoğunluklu bir kullanımda sabahtan akşama bir günü rahatlıkla çıkarıyor. Hatta ikinci günün büyük bir kısmını da tek bir şarjla çıkarabilirsiniz. Huawei’nin pil optimizasyonu konusunda sahip olduğu tecrübenin farkını Nova 10’da da görüyoruz. Telefonun güçlü olduğu bir başka alan da hızlı şarj tarafında. Nova 10 Pro’nun kutusunda 100W hızlı şarj cihazını görmüştük. Nova 10’un kutusundan ise 66W Huawei SuperCharge şarj adaptörü çıkıyor. Hızlı şarj performansında Nova 10 da bir hayli göz dolduruyor. Yapmış olduğumuz testlerde sadece yarım saatte 0’dan yüzde 85 seviyesine çıkıldığını gördük. Sadece 20 dakikalık bir şarj ise yüzde 60’a yakın doluluk sağlıyor. Bu performans Nova 10’u kısa bir süre için prize bağlayarak bir günü rahatlıkla geçirmenizi sağlayan bir pil doluluğuna ulaşabileceğinizi gösteriyor.

huawei nova 10 inceleme

Huawei Nova 10 inceleme: Yazılım ve Güvenlik

Huawei Nova 10’da EMUI 12 yüklü olarak geliyor. Kolay öğrenilen, sezgisel bir kullanıcı arayüzü var. Uygulama ikonları anlaşılır, üstelik büyük boyutlu uygulama klasörleri ana ekranı daha düzenli ve çekici hâle getiriyor. Video, Müzik ve benzeri kategorilerdeki uygulamaları aynı klasöre yerleştirdikten sonra hafifçe bastırıp hızlı aksiyon menüsünü açabilir ve buradan genişletme seçeneğini tercih ederek daha büyük klasör görünümünde, içerideki uygulamaları daha rahat görebilirsiniz. Büyük klasör içinde gördüğünüz uygulamaları, klasörü açmadan tek bir tıklatmayla açabilirsiniz.

huawei nova 10 inceleme

Nova 10’un sağ üst köşesinden aşağı doğru sürüklediğinizde erişebileceğiniz Kontrol Paneli ise, çalma kontrollerinin yanı sıra Wi-Fi, Bluetooth ve diğer telefon kontrollerine hızlı şekilde erişmenizi ve bunları yönetmenizi sağlıyor. Ekran parlaklığı ayarı da kolayca kullanılabilecek bir noktaya konumlandırılmış. Kontrol Paneli içinde bir de Süper Cihaz bölümü var. Eğer Nova 10 dışında bir Huawei cihazınız varsa ki, bu bir MateBook Serisi dizüstü bilgisayar, MatePad Serisi tablet, FreeBuds Serisi kablosuz kulaklık, Sound Serisi hoparlör veya EMUI yüklü bir Huawei telefonu olabilir, bunları aktif durumda ve yakındayken Süper Cihaz kutucuğunda görebilir ve kolayca bağlantı kurabilirsiniz.

Bir MateBook Serisi dizüstü bilgisayarınız varsa, Süper Cihaz kutucuğu aracılığıyla bağlantı kurduktan sonra, Nova 10’un ekranını bilgisayara yansıtabilir, kullanımı bilgisayarın ekranından, trackpad ve klavyeden de destek alarak sürdürebilirsiniz. Üstelik telefonun ses çıkışını bilgisayarın hoparlöründen almanız da mümkün. Sürükle-bırak yöntemiyle Nova 10’daki fotoğrafları veya videoları bilgisayara taşıyabilirsiniz. Öte yandan Çoklu Cihaz İş Birliği özelliği, Nova 10’un depolama alanını Windows Gezgini içinde, sanki bir harici depolama aygıtı bağlamış gibi görme imkanı sağlıyor. Toplu fotoğraf, video, belge transferi için bu yöntem bir hayli kullanışlı oluyor.

huawei nova 10 inceleme

Huawei’nin görüntülü görüşmeye imkan sağlayan uygulaması MeeTime da Nova 10’da mevcut. Huawei Kimliğiniz ile giriş yapmanız aktivasyon için yeterli oluyor. Daha sonra kişi listenizde bulunan ve MeeTime kullanıcısı olan kişileri uygulama içinden görebilir ve onlarla görüntülü görüşme başlatabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz Çoklu Ekran İş Birliği özelliği dahilinde, sesi ve kamera kullanımını da bilgisayara aktarmanız imkan dahilinde bulunuyor.

Tabii ki, Nova 10 satın almayı düşünenlerin merak edecekleri en önemli nokta sık kullandıkları, alıştıkları uygulamalara kolaylıkla erişip erişemeyecekleridir. Huawei, bu noktada sürekli bir gelişim hâlinde ve yeni araçlarla kullanıcıların işlerini giderek kolaylaştırıyor. Öncelikle Nova 10’un başlıca uygulama mağazası olan Huawei AppGallery, yerli uygulamalar bakımından çok zengin. Huawei’nin geliştiricilerle var olan yakın iş birliği ve destekleri sayesinde, bugün aklınıza gelecek birçok popüler yerli finans, iletişim, eğlence, mobil operatör uygulamalarını; e-Devlet, e-Nabız gibi uygulamaları ve daha fazlasını Huawei AppGallery’de bulabilirsiniz. Online bankacılık ve ödeme teknolojileri gibi, bir akıllı telefonda bulunmasının ve düzgün çalışmasının önemli olduğu uygulamalar da Huawei AppGallery’den indirilebiliyor.

Netflix, Spotify, Disney+, Instagram, Facebook, Twitter gibi, bir akıllı telefonda olmazsa olmaz diye nitelendirebileceğimiz mobil uygulamaları da artık AppGallery yoluyla indirebilirsiniz. Bunun için arama kutucuğuna indirmek istediğiniz uygulamanın adını yazın, en başta aradığınız uygulamanın sonucunu göreceksiniz. Karşısında bulunan Yükle düğmesine tıklatarak indirme işlemini hemen başlatabilirsiniz. Yalnızca karşınıza çıkacak bir ekranda Yükle düğmesine tıklatmanız yeterli. Sonrasında uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu şekilde indirdiğimiz uygulamalardan rahatlıkla yararlandığımızı belirtmeden geçmeyelim. Bu arada bu yolla indirilen uygulamaların güncellenmesi konusunda da AppGallery yardımcı oluyor. Bunların güncellemelerini uygulama mağazasının güncellemeler bölümünde görmek ve hızlıca gerçekleştirmek mümkün.

huawei nova 10 inceleme

Google’ın YouTube, Google Haritalar, Google Fotoğraflar, Gmail gibi uygulamalarını kullanmak, Google Play Store’daki uygulamalara ve oyunlara erişmek isteyenler için de bir çözüm var. Huawei AppGallery’de bulunan ve reklamsız sürümü ücretsiz olarak sunulan Gspace uygulaması çok işe yarıyor. Aslında Gspace bir üçüncü taraf uygulama mağazası, AppGallery’den indirdikten sonra karşınıza çıkan çeşitli izinlere onay vermeniz gerekiyor. Sonrasında başta Google Play Store; YouTube, Gmail, Haritalar, Fotoğraflar gibi Google uygulamaları olmak üzere çeşitli popüler uygulamaları liste hâlinde görüyorsunuz. Öncelikle Google Hesabı ile giriş yapmalısınız. Daha sonra istediğiniz uygulama veya oyunu Google Play Store’dan indirebilirsiniz.

Gspace üzerinden yükleyerek YouTube, Haritalar, Fotoğraflar gibi Google uygulamalarını sorunsuz şekilde kullandık. YouTube Premium olarak videoları küçük ekranda oynatma, ekranı kapatarak sadece sesi dinleme, HDR videoları izleme gibi imkanlardan yararlanılabiliyor. Fotoğraflar ise hem cihazdaki hem de Google bulutundaki senkronize edilmiş fotoğraflara ve videolara erişmeye izin veriyor. Google uygulamaları dışında LetGo, Starbucks, Shazam ve bunun gibi uygulamaları da Gspace aracılığıyla Play Store’dan indirebilir ve normal biçimde kullanabilirsiniz. Dilerseniz her seferinde Gspace’i açmak yerine, buraya yüklediğiniz uygulamaları ana ekrana ekleyebilir ve diğer uygulamalar gibi daha kolay biçimde erişebilirsiniz. Eğer bir Netflix abonesiyseniz, bu uygulamayı da Gspace aracılığıyla yükleyebilir, daha sonra platformda sunulan HD videoları Nova 10’un yüksek çözünürlüklü ekranında izleyebilirsiniz. Bunu da bir dipnot olarak belirtmeden geçmeyelim.

huawei nova 10 inceleme

Gspace üzerinden Google Haritalar’ı kullanabilirsiniz, ancak Nova 10’da yüklü gelen Petal Maps, Google’ın uygulamasını pek aratmıyor. Huawei’nin Türkiye’deki Ar-Ge merkezinin de geliştirme çalışmalarına büyük destek verdiği bu uygulama, her geçen zamanla birlikte yeni özellikler kazanıyor. Zengin mekan desteği, trafik durumunu gösterme, hızlı şekilde rota bulma, alternatifleri gösterme gibi işlerde iyi bir performans sergiliyor. Üstelik şimdi, resim içinde resim moduyla yol tarifi alırken başka uygulamaları da kullanmaya izin veriyor. İstediğiniz kişilerle konum paylaşımı ve ekip oluşturup ekibin düzenli takibi de Petal Maps’in kullanışlılığı artıran yenilikleri arasında bulunuyor. Uygulamanın anlaşılır ve düzenli arayüzü, tüm bu yeni özellikleri kolayca bulmanıza yardımcı oluyor.

Güvenlik tarafında ise ekran içi parmak izi okuyucu var. Bu birim iyi şekilde çalışıyor ve ekran kilidini hızlıca geçmeyi sağlıyor. İsabet oranı yüksek, en iyi performansı elde etmek için parmak izi okuturken ekrana hafifçe bastırmanızı tavsiye ederiz. Daha pratik bir yöntem isteyenler için yüz tanıma da mevcut. O da hızlıca çalışıyor, hatta ikisini de kurduysanız, çoğu durumda parmak izi okuyucusundan daha hızlı işlediğini göreceksiniz.

Huawei Nova 10 inceleme: Kamera

Huawei Nova 10, kardeşi Nova 10 Pro ile aynı arka kameraları paylaşıyor. Üç kamera içinde ana kamera 50 megapiksel çözünürlük, f/1.9 diyafram, RYYB renk filtresi dizisi ve otomatik odaklama gibi başlıca özelliklere sahip. Bu kameraya eşlik eden 8 megapiksel ultra geniş kamera 112 derecelik görüş açısı barındırıyor. Öte yandan süjeye 2 cm’ye kadar yaklaşarak çekim yapmanıza izin veren Süper Makro modu da bu kameraya bağlı olarak çalışıyor. Üçüncü kamera ise Portre çekimlerinde arka plan bulanıklığı, yani bokeh efektini vermek için destek olan 2 megapiksel portre derinlik kamerası oluyor.

huawei nova 10 inceleme

Bu üçlü kamera sistemi farklı ışık koşullarında memnun edici fotoğraflar çekmeye izin veriyor. Işığın yeterli olduğu koşullarda parlaklık ve renk canlılığı iyi seviyede bulunuyor. Düşük ışıkta da gürültü etkisi ve bulanıklık düşük. Bu tür karelerde parlaklık da memnun edici. Huawei’nin piksel birleştirme yöntemi ve RYYB sensörü daha fazla ışığı toplayarak düşük ışıkta çekim performansını bir hayli yükseğe taşıyor. Çiçek ve bunun gibi nesnelerin yakın çekiminde ana kamera iyi işler çıkarırken, ultra geniş kamera Süper Makro modunda da etkileyici sonuçlar veriyor. Yapay zekâ destekli sahne modları da isabetli çalışıyor. Örneğin süjeye iyice yaklaştığımızda Süper Makro modu otomatik olarak aktif oluyor. Çiçek, Yeşillik gibi sahneleri tanımada da başarılı. Ayrıca manzara çekimlerinde de süper geniş açıya geçmeyi öneriyor. Arkadaki derinlik kamerası portre çekimlerde ön plandaki süjeyle arka planın sınırlarının belirlenmesi konusunda memnun edici bir performans ortaya koyuyor.

Nova 10’un önünde tek bir kamera var. O da Nova 10 Pro’daki gibi 60 megapiksel gibi yüksek bir çözünürlüğe sahip. Ayrıca 100 derece ile bir ön kamera için epey geniş bir görüş açısı var. Bu kamera farklı ışık koşullarında çok iyi bir performans ortaya koyuyor. Üstelik karanlıkta bile, ekranın flaş ışığı olarak kullanılmasının da katkısıyla çok net ve parlak selfie fotoğraflar çekmek mümkün oluyor. Portre çekimlerinde de bu selfie kamerasının performansını başarılı bulduğumuzu belirtmemiz gerekiyor. Video günlük çekenler bu 60 megapiksel ön kameranın video performansından da memnun kalacaklardır. 4K video kaydı yapılabiliyor, üstelik geniş açıda çekim yapıyor. Normalde 4K kayıtlarda kenardan kırpmalar çok olur, ancak burada çok geniş bir görüş açısı var. Bu da grup video çekimleri için olumlu olacaktır. Video çekimi sırasında daha da yakınlaştırma yapmak mümkün. Çekimlerin durağanlığını ve ses kayıt kalitesini de beğendik.

Arkadaki üçlü kamera sistemi de 4K video kaydına izin veriyor. Bu kamera da görüntü kalitesi, durağanlık ve ortamdaki seslerin kaydı konusunda iyi bir performans ortaya koyuyor. Özellikle bir nesneye çok yaklaştığınızda belki ekrana dokunarak netleme yapma ihtiyacı hissedebilirsiniz.

Nova 10’un Kamera uygulamasında da özel bir VLOG bölümü var. Burada görüntüyü ikiye bölerek ön ve arka kameraları aynı anda kullanarak farklı çekimler yapabilirsiniz. İki arka kamerayı kullanmak da imkan dahilinde bulunuyor. Arka planı bulanıklaştırılmış videoların çekimi de, Nova 10’un video yetenekleri arasında yer alıyor. Tüm bunlarla ortaya ilgi çekici işler çıkarabilirsiniz. Bir de çeşitli şablonların bulunduğu Hikaye Oluşturucu modu var. Instagram, Snapchat ve benzeri ortamlarda paylaşmak amacıyla hikâye hazırlamak isterseniz bir göz gezdirebilirsiniz.

Huawei Nova 10 inceleme: Sonuç

Huawei Nova 10, öncelikle iyi malzeme kalitesi ve şık tasarımıyla öne çıkıyor ve aynı fiyat segmentindeki diğer telefonlar arasında dikkat çekmeyi başarıyor. Ekranın kalitesi, çözünürlüğü, yüksek yenileme hızı yüksek bir görsel kalite, seyir zevki ve verimli bir kullanım sağlıyor. Multimedya konusunda da güçlü, ses sistemi ise oyunlardan veya videolarından alınan zevki daha da artırıyor. Snapdragon 778G işlemci, ona eşlik eden 8 GB RAM, sadece günlük işler için değil, iyi bir oyun deneyimi, cihaz üzerinde fotoğraf düzenleme ve video oluşturma gibi işlerde de ihtiyaçlara iyi şekilde cevap veriyor. 4000 mAh kapasiteli pil, Huawei’nin optimizasyon konusundaki tecrübesi ve araçları sayesinde bir günü rahatlıkla çıkarmayı sağlıyor. 66W Huawei Super Charge desteği ise, kısa sürede sağladığı pil doluluğuyla gerçekten etkiliyor ve prize bağlı uzun süre bağlı kalmaktan kurtarıyor.

Nova 10’u satın almayı düşünenler için en önemli noktalardan biri, tabii ki yazılım. Öncelikle Huawei AppGallery, Türkçe uygulamalar konusunda zengin kütüphanesi, birçok popüler oyun ve uygulamaya sağladığı erişim, işe yarayacak veya ilgi çekici uygulamaları keşfetmeyi sağlayacak tavsiyeleriyle yardımcı oluyor. Üstelik Netflix, Disney+, Twitter, Spotify, Facebook gibi popüler uygulamayı bir uygulama mağazasından yüklemeye çok yakın bir deneyimle indirme imkanı sağlıyor. AppGallery’den indirebileceğiniz Gspace ise, Google uygulamalarını bir Android telefonda olduğu gibi kullanmaya izin veriyor, üstelik Google Play Store’daki uygulama ve oyunları da indirmeyi sağlıyor. Huawei’nin bulut, harita ve diğer alanlarda sunduğu hizmetle ortaya kullanışlı bir mobil ekosistem çıkıyor. Buna bir de diğer Huawei cihazlarıyla, diğer bir deyişle “Süper Cihaz”larla kolay bağlantı ve farklı kullanım imkanlarını eklemeyi unutmayalım. Sonuncusu, hâlihazırda bir Huawei MateBook Serisi dizüstü bilgisayar sahibi olanlar için Nova 10’u daha çekici hâle getirebilir.

Kamera tarafında da Nova 10 iyi işler çıkarıyor. 50 megapiksel çözünürlük ve Huawei’nin RYYB sensör teknolojisi düşük ışık başta olmak üzere farklı koşullarda memnun edici kareler yakalamaya izin veriyor. Gece modu ile manzara çekimi, makro çekimler, portre çekimler gibi senaryolarda da Nova 10 iyi işler çıkarıyor. Önde yer alan 60 megapiksel selfie kamera da gerek aydınlık gerekse düşük ışıklı ortamlarda çektiği karelerle beğenimizi kazandı. Video çekimi tarafında 4K yeteneğini düzgün biçimde sunması da Nova 10’u VLOG çekenler için cazip hâle getirecektir. Huawei Nova 10, sahip olduğu bu yeteneklerle, özellikle gençler için değerlendirme listesinde yer alabilir.

Huawei Nova 10
Huawei Online Mağaza’dan satın alın
A450ALL koduyla 450 TL indirim kazanın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
Fiyatlar yayın tarihinde alınan fiyatlardır, daha sonra değişiklik gösterebilir veya ürün satıştan kaldırılabilir.

#Huawei #Nova #inceleme #yorumlar #video

Facebook

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu