Oyun

Microsoft oyun şefinden Sony’ye eleştiri

Microsoft oyun CEO’su ve Xbox şefi Phil Spencer, Sony’nin Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasına yönelik itirazı hakkında konuştu. Spencer, Sony’nin oyun konsolu pazarındaki hakimiyetini korumak adına bu anlaşmaya karşı çıktığını ve Xbox’ı küçülterek büyümeye çalıştığını iddia etti. Microsoft yöneticisi konuyla ilgili açıklamalarını Second Request isimli podcast’te yaptı.

Microsoft 2022’nin ilk ayında Activision Blizzard’ı satın almak için 68.7 milyar dolar karşılığında anlaşmaya varmıştı. Sony bu anlaşmaya özellikle yeni Call of Duty oyunları üzerinden karşı çıkmıştı. Spencer’a göre, Sony Call of Duty serisini “hakimiyetini koruma” amacını gizlemek amacıyla kullanıyor. Sony’nin dünyanın en büyük oyun konsolu üreticisi olduğunu hatırlatan Spencer, şirketin sadece Call of Duty serisini öne çıkarmasının “ilginç” olduğunu belirtti.

Microsoft oyun CEO’su uzun süredir Call of Duty için Sony’ye söz veriyor

Spencer uzun süredir satış sürecinin tamamlanmasının ardından da Call of Duty serisinin PlayStation’larda oynanabileceğini dile getiriyor. Microsoft oyun şefinin bu konuyla ilgili olarak Sony’de PlayStation’ın yöneten Jim Ryan’a yazılı bir söz verdiği de daha önce ortaya çıkmıştı. Sony’nin bu teklifi “pek çok açıdan yetersiz” bulduğunu açıklamasının ardından Microsoft bu kez de 10 yıl süreli bir teklifi Sony’ye sunmuştu. Japon oyun devinden henüz bu teklif konusunda bir açıklama gelmiş değil.

Microsoft kısa süre önce Nintendo’yla Call of Duty serisi için 10 yıllık bir anlaşma yapmıştı. Bu anlaşma kapsamında Microsoft’un Activision-Blizzard’ı satın alma süreci tamamlandıktan sonra Call of Duty oyunlarını Nintendo Switch oyun konsollarında bulmak da mümkün olacak.

Microsoft oyun şefinin açıklamaları, yetkili kurumları da Microsoft ve Activision-Blizzard arasındaki anlaşmanın onaylanması konusunda ikna etmiş değil. İngiltere ve Avrupa Birliği bir süredir bu anlaşma hakkında kapsamlı soruşturmalar yürütüyor. ABD’nin de yakında bu gruba dahil olması bekleniyor.

#Microsoft #oyun #şefinden #Sonyye #eleştiri

Facebook

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu