Sosyal Medya

Twitter Çevresi deneyimi herkese açıldı

Twitter Çevresi (Circle) özelliği bir süredir sınırlı sayıda kullanıcıyla test ediliyordu. Kullanıcıların paylaşımlarını seçtikleri kişilere göstermesini mümkün kılan bu özellik, sonunda mikro blog servisindeki herkese açıldı.

Twitter’ın yeni özelliği, Instagram’ın “Yakın Arkadaşlar” listesine bir hayli benziyor. Bu özellik kullanıcıların tweetlerini küçük gruplarla paylaşmasını sağlıyor. Bu çevrelere 150 kişi eklenebiliyor. Kullanıcılar kendilerini takip etmeyen hesapları da çevrelerine dahil edebiliyor. Yeni tweet oluşturma ekranında “Herkes” yazısı üstüne tıklatıp veya dokunup açılan menüde “Twitter Çevresi” seçeneği işaretlendiğinde yazılan tweet sadece çevreye dahil edilen kişilere gönderiliyor.

Kullanıcılar “Twitter Çevresi” seçeneğinin yanındaki Düzenle yazısını tıklatarak çevrelerini düzenleyebiliyor; bazı hesapları çevreden çıkarabiliyor veya yenilerini ekleyebiliyor. Çevrelere dahil edilen veya çıkarılan hesaplara bununla ilgili olarak bir bildirim gönderilmiyor. Ancak çevreye dahil edilenler, sadece çevreye gönderilen paylaşımların altında şöyle bir mesajla karşılaşıyor: “Yalnızca @[kullanıcıadı] adlı kullanıcının Twitter çevresindeki kişiler bu Tweeti görebilir.”

twitter çevresiTwitter Çevresi özelliği, hesabını tamamen kilitlemek istemeyen kullanıcılara gizlilik konusunda daha fazla kontrol imkanı sunuyor. Ancak sadece çevreyle paylaşılan tweetlerin de Twitter kurallarına uygun olması gerektiğini unutmamakta fayda var.



#Twitter #Çevresi #deneyimi #herkese #açıldı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu